6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Mezarlık Bilgi Sistemi hizmette

Konya Büyükşehir Belediyesi Kent Bilgi Sistemi bünyesinde hazırlanan Mezarlık Bilgi Sistemi (MEBİS) hizmete girdi. Sistem sayesinde mezar yerleri, haritalanarak daha kolay bulunması sağlanacak.

Sistemin açılış törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bayramlarda mezarların ziyaret edilerek ruhların şad edilmesi geleneğinin hala sürdüğünü ve mezarlıkların dinimizde ve kültürümüzde çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Başkan Akyürek, "Belediye olarak bize bağlı 106 mezarlığın bakımı, onarımı ve yenilenmesini muntazaman sağlıyoruz ve bu çalışmalarımız devam ediyor. Bu mezarlardan Üçler, Hacıfettah ve Musalla mezarlıkları Konya'nın ve Türkiye'nin en kıymetli mezarlıkları arasında yer alıyor. Bugün açılışını yapacağımız Mezarlık Bilgi Sistemi (MEBİS) Türkiye'de ilkler arasında yer alıyor. İlk olarak bu üç mezarlıkta başlattığımız uygulama daha sonra diğer 106 mezarlıkta da uygulanmaya başlanacak. Mezar ziyaretine gelen vatandaşlarımız ekrana dokunup vefat edenin ismini girdiği zaman on mezara en kısa yoldan nasıl gidebileceği yönünde bütün bilgiler karşısına çıkacak. Ayrıca bu mezarlıklarda yatan önemli şahsiyetler ve tarihi eserlere de bu sistemden ulaşabilecekler. Sistemde ayrıca ölen kişinin anne, baba ismi, doğum ve ölüm tarihi ile mezar taşının bir adette resmini bulabiliyorsunuz" şeklinde konuştu.

Başkan Akyürek daha sonra sistemi uygulamalı olarak gösterdi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 15:58:53
Güncelleme :26 Eylül 2008 Cuma 19:54:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?