6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Mezarlıklardaki laleler açtı

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin mezarlık düzenlemeleri çerçevesinde şehir merkezindeki mezarlıklara dikilen laleler ve mevsimlik çiçekler açtı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, mezarlık düzenlemelerine her zaman büyük önem verdiklerini belirterek, mezarlıkların daha güzel ve bakımlı olması için şehir genelindeki 106 mezarlıkta çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Vatandaşların mezarlık ziyaretlerini rahat ve huzurlu bir ortamda gerçekleştirebilmeleri için güvenlik ve temizlik başta olmak üzere her türlü bakımın düzenli olarak yapıldığına işaret eden Başkan Akyürek, bahar aylarının gelmesiyle mezarlıklarda açan lalelerin ayrı bir güzellik oluşturduğunu vurguladı. Başkan Akyürek, laleler ve mevsimlik çiçeklerle rengarenk bir ortama bürünen mezarlıkların bakımına önem vermeyi sürdüreceklerini ifade etti.

Çevre düzenlemelerinin yanı sıra; mezarlık ziyaretlerinde kolaylık sağlanması için Türkiye'de ilklerden olan Mezarlık Bilgi Sistemi'ni Üçler, Musalla ve Hacıfettah Mezarlıklarında hizmete sunduklarını hatırlatan Başkan Akyürek, yakın zamanda sistemin tüm mezarlıklarda hizmete gireceğini de sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 18:16:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?