6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

MHP adayı Çay projelerini anlattı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hikmet Çay, göreve gelmeleri halinde şehir yönetiminde sivil toplumla işbirliği yaparak ulaşım ile hava kirliliği sorunlarını çözeceklerini söyledi.

MHP İl Başkan Ali Yücel ve merkez ilçe belediye başkan adaylarının da katıldığı toplantıda, “Hizmet Hikmetle Gelecek” sloganı ile projelerini anlatan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hikmet Çay, proje hazırlıklarını çalışma gurubu ile 3 ayda tamamladıklarını belirtti.

Konya'ya vefa borcunu ödemek için aday olduğunu dile getiren Hikmet Çay, kentin ulaşım sorununu 2020 Ulaşım Master Planı çerçevesinde çözeceklerini kaydetti. Hızlı nüfus artışı ve hızlı şehirleşme nedeniyle kentin ciddi bir ulaşım sorununa sahip olduğunu anlatan Hikmet Çay, “Toplu taşıma sisteminin geliştirilmesine önem verecek, toplu taşımada mevcut hafif raylı sistemin modernizasyonu ile onaylı plan dahilindeki yeni güzergahlar için ilave tesise başlanacak ve 'Metro Projesi' üzerinde de çalışılacaktır. Ayrıca mevcut şehir merkezindeki demir yolu güzergahı banliyo hattı olarak toplu taşıma hizmetine kazandırılacak. Son yapılan kavşak düzenlemeleri alt ve üst geçitler de çözüm üretmekten uzak kalmıştır. Sadece Uluyayla üst geçidi ile Ankara çevre yolu üst geçidi dışında kalan alt ve üst geçitlerinde bariz proje hatalarının olduğunu da görmek mümkündür” dedi.

Başkan adayı Hikmet Çay, hava kirliliğinin önlenmesi için her türlü tedbiri alacaklarını ve titizlikle uygulayacaklarını ifade ederek, “doğalgaz kullanımının yaygınlaştırılması yanında kaliteli yakıtların temini ve kullanımı konusunda da çalışmalar yapılacak. Dar gelirli ailelere doğalgaz kullanabilmeleri için doğalgaz sobası gibi yakıcıların temin edilmesi teşvik edilecek. Önlemler alınarak günlük yaklaşık 250 bin aracın şehir merkezine girişi öncelenecek ve bu sayede eksozdan çıkan zehirli gazlar önlenecek” diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarını (KOMEK) katılım belgesi koleksiyonculuğu olmaktan çıkarılacağını bildiren Hikmet Çay, 'Alo İş Hattı' kurulacağı vaadinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 14:45:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?