6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

MHP lideri Bahçeli Konya'da

MHP LİDERİ BAHÇELİ KONYA'DA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 24. dönem milletvekili seçiminde ülkede mutlaka iktidar değişikliğine gidilmesi gerektiğini, bu konuda da tek adresin MHP olduğunu söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında parti teşkilatlarını ziyaret etmek amacıyla Konya'ya gelen MHP lideri Devlet Bahçeli, ilk olarak MHP Selçuklu İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti.

Kapıda Mehter Takımı'yla karşılanan Bahçeli, esnafla selamlaşarak teşkilat binasına çıktı. İlçe teşkilatındaki toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ve MHP İl Başkanı Ali Yücel de katıldı.

İktidarın değişmesi gerektiğini ve MHP'nin iktidara talip olduğunu belirten Bahçeli, "Ülkemizi yöneten AK Parti iktidarı 8 yılını tamamlanmıştır. Bu iktidar sürecini çok yönlü incelediğimizde ülkemizin iyi yönetilmediği sonuçları ortaya çıkmıştır. O sebepten dolayı 2011 yılında yapılacak 24. dönem milletvekilliği seçiminde ülkemizin büyük bir iktidar değişikliğine ihtiyacı vardır. Bu ihtiyacın karşılanması için MHP görev ve sorumluluk arzusundadır. AK Parti yönetiminden bu seçimlerde kurtulmalı ve kendilerine 8 yıllık uygulamalar vicdan muhasebesi yapma fırsatı tanınmalıdır. Böyle bir göreve MHP olarak talibiz ve 24. dönemde Türkiye'yi 2023 yılına lider ülke olarak hazırlamak ve 8 yıllık AK Parti yönetiminin tahribatını onarmak amacıyla bir kez daha MHP'nin iktidar olması gerekliliğini vurgulamak istiyoruz" dedi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bahçeli, bir gazetecinin sorusu üzerine BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamaları hakkında şöyle konuştu:

"Bunlar çok talihsiz değerlendirmeler ancak buna fırsat tanıyan siyasi iktidar olmuştur. 1 Ağustos 2009 tarihinde Polis Akademisi'nde başlatılmış olan bir demokratik açılım veya PKK açılımı sürecinin ülkeyi nereye getirdiğinin bir işaretidir. Bugün için çok net anlaşılmıştır ki, ülkemizde PKK talepleri iktidarı tavizleri doğrultusunda sürekli artmakta ve talepler yenilenmektedir. Bunu dikkate aldığımız takdirde bilinen şudur. Özgür bırakılmış bir terörist başı, demokratik özerklik ve dört parçalı

bağımsız bir devlet kurma hedefleri doğrultusunda faaliyetlerini sürdürenlere fırsat verilmiştir. Bilinmesi gereken bir konu vardır. Milliyetçi Hareket Türk milletiyle beraber son sözünü söylememiştir. Türkiye'nin bölünmesine müsaade edilemez. Çok dilli, çok milletli bir yapıya müsaade edilemez. Milli devlet, üniter yapının tahribatına müsaade edilemez. Herkes istediği gibi konuşabilir fakat gerçekleştirme şansları yoktur. Zira Milliyetçi Hareket Partisi vardır."

Seçim çalışmaları kapsamında anket çalışmalarıyla ilgili sorulan bir soruya ise Bahçeli, "Bu anketlere fazla inanmıyoruz ve anket yaptırma ihtiyacı da hissetmiyoruz. Tek başına iktidar olmayı hedefledik, iktidar olmaya gayret gösteriyoruz. İnşallah Cenabı Allah 40 yıllık bir mücadelenin sonucu olarak iktidarı Milliyetçi Hareket Partisi'ne nasip edecektir. Buna inanıyoruz" diye konuştu.

Selçuklu İlçe Teşkilatı'ndan sonra Karatay ve Meram İlçe Teşkilatları'nı da ziyaret eden Bahçeli, sonrasında selden zarar gören Bozkır ilçesine gitti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2010 Perşembe 18:06:05
Güncelleme :17 Aralık 2010 Cuma 12:02:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?