6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

MHP lideri Bahçeli Konya'da

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "İnsanları cephelere, kamplara ayırarak, gerilim stratejisi planlamaya çalışanlar, önce ayrıştıracak sonra çatıştıracak son olarak da bölecektir. Bugün etnik temelde, din ve mezhep konularında bir ayrışma, bir çatışma ortamı sağlanmak isteniyor" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Konya Dedeman Oteli'nde partisinin 7. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Araç konvoyu eşliğinde kongrenin yapılacağı otele gelen MHP lideri Bahçeli partililerin alkışlarıyla karşılandı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, MHP milletvekilleri, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, delegeler ve partililerin katıldığı kongrede ilk olarak Divan Kurulu seçildi. Mali raporun okunmasının ve oylanmasının ardından yönetim kurulu faaliyet raporu sinevizyon eşliğinde sunuldu.

Faaliyet raporunun oylanmasından sonra kürsüye gelen Bahçeli, 2009 yılının MHP açısından önemli bir olduğunu belirterek, "2009 yılının ilk aylarında MHP'nin kuruluşunun 40. yılı, Türkiye genelinde heyecanla kutlanmış, 29 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde 400'ü aşkın belediyeyi kazanarak önemli bir başarı sağlanmış, şimdi de MHP'yi geleceğe hazırlayacak 9. Büyük Kurultay için ilçe ve il kongrelerinin sürecine girilmiştir. Bugüne kadar 715 ilçe ve11 ilimizin kongreleri bitirildi. Bu haftadan itibaren geri kalan il ve ilçe kongreleri tamamlanarak, en geç 19 Kasım tarihinde Olağan Genel Kurultay gerçekleşecek. MHP, her dönemde kendisini yenileyen kendi iç dinamikleriyle geleceği kucaklamaya çalışan bir siyasi kurum olarak dikkat çekmektedir" dedi.

Son dönemde MHP üzerinde oynanan oyunların arttığını dile getiren Bahçeli, "Bazıları şunu aklından çıkarmasın. Uğraşıldığı her süre, her gün MHP'nin gücü artıyor ve hedefe yaklaşıyor demektir. MHP üzerinde oynanan oyunlar bizi yıldırmaz. Aksine hedefe yaklaşmanın heyecanıyla halkıma nasıl hizmet yapabilirimi düşündürmeye yol açar" şeklinde konuştu.

ÜLKE SANAL GÜNDEMLERLE PARÇALANMAYA ÇALIŞILIYOR

AK Parti hükümetinin sanal gündemler oluşturarak iktidarını devam ettirme çabası içine girdiğini iddia eden Bahçeli, "İnsanları cephelere, kamplara ayırarak, gerilim stratejisi planlamaya çalışanlar, önce ayrıştıracak, sonra çatıştıracak, son olarak da bölecektir. Bugün etnik temelde, din ve mezhep konularında bir ayrışma, bir çatışma ortamı sağlanmak isteniyor. Her konuda insanlar iki cepheye ayrılıyor. Bu ülke dindarlar, dindar olmayanlar, inananlar, inanmayanlar, cumhuriyetçiler, muhafazakarlar diyerek ayrıştırılmaya çalışılıyor. Millet olarak bu tahtırevan siyasetine bir dur demeli, tahtırevanı çıkaranın kafasına tahtırevanı çalmalı ve halkın içinden MHP'yi tekrar çıkarmalıyız" şeklinde konuştu.

KÜRT AÇILIMI PKK'YI KÜRTÇE KONUŞANLARIN TEK ADRESİ GÖSTERMEKTİR

 Son günlerde gündeme gelen 'Kürt Açılımı' konusuna da değinen Bahçeli, "Bu projenin ilk işareti Sayın Cumhurbaşkanı'nın, 'Büyük bir fırsat doğuyor' demesiyle verilmişti. Daha sonra Başbakan 2005'teki Diyarbakır mitingini referans göstererek bir paket hazırlığı içinde olduğunu söyledi.

Bu açılım bölücü unsurları cesaretlendirmiştir. Bunun üzerinde İmralı Canisi 15 Ağustos'ta bir yol haritası açıklayacağını dile getiriyor. Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan'ın ve İmralı canisinin aynı eksende buluşması büyük bir gaflet ve talihsizliktir. 15 Ağustos, PKK'nın 25 yıl önce Eruh ve Şemdinli baskınlarıyla eyleme geçtiği gündür. Yani PKK'nın 25. yıldönümünde İmralı Canisi bir yıl haritası diyerek milleti peşine takmış gidiyor. Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan, Sayın Genelkurmay Başkanı, nereye gidiyorsunuz? Bölücü terörü, siyasal zemine çekerek Türkiye'nin meselelerini çözmeye çalışmak bu ülkede Kürtçe konuşan kardeşlerimize hakarettir. Kürt Açılımı demek, Kürtçe konuşan kardeşlerimizin etrafında toplanacağı tek adresin PKK olduğunu söylemek demektir. Kürt Açılımı demek, bölücü terörle yıllarca mücadele eden Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet güçlerini mağlup saymak demektir. Sayın Başbakan, ya terörün kökünü kazı ya da çekil bu işi MHP'ye devret" şeklinde konuştu.

Türkiye'deki insanların bölünme değil yaşama hakkı istediğini vurgulayan MHP lideri Bahçeli, "Bu ülkede 1 lira için insanlar öldürülüyor. Köylerde ve kentlerde insanlar cinnet getiriyor. Bu böyle giderse kimsenin can ve mal güvenliğini temin edemezsiniz. Sayın Başbakan 2011'de tekrar milletvekili olmayacağını açıkladı. Bu gerçekten güzel bir hareket olabilir. Ama çıkıp Cumhurbaşkanlığı'na aday olmayacağım dersen inandırıcı olursun. Sen önce içince DTP çizgisinde olduğu söylenen 76 milletvekilini temizle.Bırakın Cezayir modelini falan kendi modelimizi geliştirin" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 17:19:25
Güncelleme :25 Temmuz 2009 Cumartesi 17:25:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?