6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

MHP'li Çay engellilerin yanında olacak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hikmet Çay, engellilere yönelik önemli projelere imza atmaya hazırlandıklarını söyledi.

Engelliler için, “Engelsiz Yaşam Merkezleri” adlı geniş kapsamlı bir projeyi hayata geçireceklerini açıklayan MHP Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hikmet Çay, bu merkezler bünyesinde fizik tedavi salonları, konuşma terapisi ve kavram eğitim odaları, uğraşı ve tedavi odaları, iş atölyeleri, hidroterapi havuzu, çok amaçlı salon, kapalı spor salonu, hobi bahçeleri, sosyal hizmet servisi ve benzeri hizmetlerin sunulacağını açıkladı.

Hikmet Çay, engellilerle ilgili olarak, engelli okulları, kamu yararına çalışan dernekler ve sivil toplum kuruluşları ile koordineli çalışmalar yapılacağını ifade ederek, “Canda özür olmaz, her insan bir özürlü adayıdır. Biz bu bilinçle görev yapacağımızı taahhüt ediyoruz. Engelli halkımıza yönelik birçok sorun var, biz bunun farkındayız. Bu sorunların aşılmasına yönelik öncelikle kentimizdeki, fiziki mekanlarda, özürlülerin eğitim ve sosyal hayatını engelsiz sürdürebileceği, park, bahçe, piknik alanları gibi yerlerde mekan düzenlemeleri yapacağız. Belediyemiz bünyesinde, yaşlılara ve engellilere hizmet veren ve koordinasyonu sağlayan bir şube müdürlüğü oluşturulacağız. Bu şube müdürlüğünde görevlendirilecek elemanları sorunları bilen ve yaşayan engelli bireylerden seçeceğiz. Görme engelliler için yaya geçitlerindeki sesli sinyalizasyonları yaygınlaştırıp, yön bulma konusunda kabartmalı yol haritası düzenlemeleri yapacağız. Toplu taşıma araçlarında, araç seyir yönünü belirtir sesli ve görsel sistem kuracağız. Spor tesislerini, engellilere uygun hale getireceğiz” diye konuştu.

Belediye hizmetlerinde sadece engelli ve yaşlı vatandaşların kullanabileceği vezneler tahsis edileceğini kaydeden Çay, MHP’li belediyelerin yaşlıların, kimsesizlerin ve yardıma muhtaçların adeta bir şemsiyesi olacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 12:33:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?