6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Milli Eğitim'den soruşturma

Konya'da bir ilköğretim okulu öğrencisinin AB destekli resim yarışmasında birincilik elde ettiği ve kendisinin bu geziye götürülmediği iddiaları üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

Konya'da Cumhuriyet Mahallesi Ahmet Haşhaş İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi İlknur Karaaslan'ın (14), AB destekli resim yarışmasında birincilik elde ettiği ve başarılı 10 arkadaşı ile birlikte ödül olarak İtalya gezisi kazandıkları, ancak geziye müdür ve bazı öğretmenlerin çocuklarıyla birlikte katıldığı şeklinde iddialar ortaya atılması üzerine inceleme başlatıldı.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Mevlüt Kuntoğlu, Avrupa Birliği projesi kapsamında Konya'nın şu anda Türkiye genelinde birinci konumda olduğunu belirterek, "Çeşitli okullarımız, kurumlarımız projelerini yapıyor. Şu anda yurt dışında olan okullarımız, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz var. Yine 23 Nisan'da 100 tane yabancı Konya'da bayramı bizimle birlikte izledi. Böyle bir projeye, güzel bir çalışmaya Konya olarak imza attık. Biz; bu güzel projenin bu şekilde güzellikleri yansıtmasını diliyorduk. Ancakbasında yer alan haber doğrultusunda Cumhuriyet Mahallesi Ahmet Haşhaş İlköğretim Okulu'yla ilgili bir inceleme başlattık. Eğer Ulusal Ajans'ın belirlediği kurallar çerçevesinde bir çalışma, proje gerçekleşmemişse, yurt dışına götürülen öğrencilerimiz bu çerçevede belirlenmemişse, bu konuyla ilgili araştırmamız neticesinde sorumlular hakkında gerekli işlem yapılacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 17:41:00
Güncelleme :30 Nisan 2009 Perşembe 17:51:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?