6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Milli Görüş'ün 40. yılı kutlandı

MİLLİ GÖRÜŞ'ÜN 40. YILI KONYA'DA KUTLANDI

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ve eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan, Milli Görüş'ün 40. Yıl kutlama törenlerine katılmak üzere Konya'ya geldi.

Selçuklu Belediyesi Uluslar arası Kongre ve Spor Merkezi'nde düzenlenen törene Kurtulmuş ve Erbakan'ın yanı sıra Recai Kutan, SP Yönetim Kurulu üyeleri, Merkez Karar Yürütme Kurulu üyeleri, delegeler ve çok sayıda partili katıldı. Ellerinde SP Bayraklarıyla salona gelen partililer sık sık "Mücahit Erbakan" ve "Başbakan Kurtulmuş" sloganları attı.

Partililerin tezahüratları ile salona giren Kurtulmuş ve Erbakan, uzun süre partilileri selamladı. İlk olarak partililere seslenen SP Lideri Numan Kurtulmuş, Milli Görüş'ün 40.Yıl kutlamalarını Konya'da yapmaktan ayrı bir önem taşıdığını belirterek, "Burada Hz. Mevlana ve Şems'in huzurunda bulunmanın huzurunda bulunuyorum. Bu toplantı Türkiye'ye rengini vermiş ve uzun yıllar yönetimlerde etkin bulunmuş bir siyasi hareketin 40. Yılını kutluyoruz. Bu toplantı geçmişi andığımız ya da nostalji yaptığımız değil, geçmişten güç alıp gelecek için safları sıklaştırmamız gerektiği bir toplantıdır. Bizim sesimiz, günü birlik heveslerin sözü değildir. Burada Milli Görüş'ün 3. Büyük şahlanışını hızlandırmak için buradayız" dedi.

Milli Görüş'ün sadece bir parti ismi olmadığını ifade eden Kurtulmuş, "Milli Görüş bir medeniyet mücadelesidir. Bizim medeniyetimizi yeryüzünde yeniden diriltmenin mücadelesidir. Belki siyasi çalışma ve parti olarak 40 yıllık bir hareketiz ama fikri olarak kökü Osmanlı'nın çöküş dönemiyle beliren bir çizgiye kadar gidiyoruz. Bu mücadele, iki asırdır devam eden bir mücadeledir. Zamanında İslamköylü Süleyman Morison Süleyman çıkınca bir adam çıktı. Batı hayranı olmayın, kurtuluş için başkalarına sarılmayın.

Kendi köklerinize sarılın dedi. Bakın bugün dünyadaki ekonomik sistem çöküyor. IMF Başkanı bile "Bu sistem yürümüyor. Böyle giderse işsizlik ve açlık nedeniyle 3. Dünya Savaşı'na doğru gidiyoruz. Nasıl komünist sistem çöktüyse bugün de kapitalizm çöküyor. Biz yıllar önce IMF'nin Türkiye'ye huzur getirmeyeceğini ve düze çıkarmayacağını söyledik. Sayın Başbakan Davos'ta One Minute dedi destekledik. Anadolu Kartalı tatbikatından İsrail'i çıkardı destekledik. Ama asıl olan kulislerde One Minute demek değil Birleşmiş Milletler toplantısında One Minute demek önemli" şeklinde konuştu.

Son olarak partililere seslenen Necmettin Erbakan, 40 yıl önce Milli Görüş zihniyetinin meclise girdiğini belirterek "Bu tarihi bugüne kadar sizlerle birlikte yazdık. Tarihi olayların değeri zamanla anlaşılır. Bizim bu hareketimizin de değeri önümüzdeki yıllarda anlaşılacaktır. Milli Görüş Malazgirt Niğbolu , Zigetvar, Çanakkale, Sakarya ve Kıbrıs demektir. Fatih Sultan Mehmet solcu, sağcı ya da liberal miydi? Hayır. Fatih Sultan Mehmet Milli Görüşçüydü. Milli Görüşçülük işbirlikçilere karşı gelmektir.

Bugüne kadar kurduğumuz bir çok parti kapatıldı. Ancak mücadelemiz hiçbir zaman bitmedi. Üzerinde 5 yıldız olan rozetimiz de bunu gösteriyor. Gün gelecek parti rozetimizi göstereceğiz ve sorgusuz sualsiz cennete gireceğiz" dedi.

MİLLİ GÖRÜŞ'ÜN 40. YILI KONYA'DA KUTLANDI
MİLLİ GÖRÜŞ'ÜN 40. YILI KONYA'DA KUTLANDI
MİLLİ GÖRÜŞ'ÜN 40. YILI KONYA'DA KUTLANDI
MİLLİ GÖRÜŞ'ÜN 40. YILI KONYA'DA KUTLANDI
MİLLİ GÖRÜŞ'ÜN 40. YILI KONYA'DA KUTLANDI
MİLLİ GÖRÜŞ'ÜN 40. YILI KONYA'DA KUTLANDI
MİLLİ GÖRÜŞ'ÜN 40. YILI KONYA'DA KUTLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2009 Cumartesi 05:08:01
Güncelleme :17 Ekim 2009 Cumartesi 14:03:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?