6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

''Milli Gurur Milli Forma'' sergisi açıldı

Türkiye Futbol Federasyonu'nun, Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı'nın işbirliğiyle gerçekleştirdiği ''Milli Gurur Milli Forma'' sergisi Konya'da açıldı.

M1 Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen açılışa, Konya Valisi Osman Aydın TFF Başkanı Mahmut Özgener, Konyaspor Başkanı Mehmet Ali Kuntoğlu, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız, federasyon yönetim kurulu üyeleri katıldı.

5 Temmuz 2008 tarihinde hayatını kaybeden Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ın anısına düzenlenen sergide, Futbol Federasyonu'nun kurulduğu 1923 yılından günümüze kadar A Milli Takım futbolcularının giydiği formalardan örnekler yer alıyor. 85 yılın 12 ayrı dönemde incelendiği sergide, 24 çeşit formanın yanı sıra önemli maçlardan özet görüntüler de bulunuyor.

Açılışta konuşan TFF Başkanı Mahmut Özgener, Milli Takım'ın 85 yıllık tarihini yansıtan serginin açılışını gerçekleştirdiklerini söyleyerek, "3 ay önce İstanbul'da başlayan, sergimiz Konya ile 11. iline ulaşmış oluyor. Sergiyi 10 ilde 50 bini aşkın vatandaşımız gezdi.

Ziyaretçilerin gençlerden ve bayanlardan oluşması beni ayrıca mutlu etti. Bu sergiyi düzenlemekteki amacımız, toplumun tüm kesiminde milli takım sevgisini arttırmaktır. Rahmetli başkanımız Hasan Doğan'ın anısına düzenlediğimiz bu sergiyle hedefimize ulaşacağımızdan eminim" dedi. Daha sonra protokol üyeleri kurdela keserek sergiyi gezdi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 18:22:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?