7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Milli halterci altınla ödüllendirildi

2008 Pekin Olimpiyatları'nda bayanlar halterde 48 kiloda gümüş madalya kazanan milli halterci Sibel Özkan'a Konya Valisi Osman Aydın tarafından 10 cumhuriyet altını hediye edildi.

Valilik ziyaretinden önce Olimpiyat ikincisi milli halterci Sibel Özkan ve antrenörü Talat Ünlü, İl Genel Meclis Toplantısı'na katılarak burada tebrikleri kabul etti. Milli halterci Sibel Özkan ve antrenörü Talat Ünlü, daha sonra Konya Valisi Osman Aydın'ı ziyaret etti.

Konya Valisi Osman Aydın, 2008 Pekin Olimpiyatları'nda ülke olarak istedikleri başarıyı elde edemediklerini belirterek, "Olimpiyatlarda Sibel Özkan'ın kazandığı madalya bizi çok sevindirdi. Ben gerek kendisini gerekse antrenörünü
kutluyorum. Umarım bu başarıların devamı gelecek" dedi.

Milli halterci Sibel Özkan da, olimpiyatlarda ilk madalyayı almasının kendisi için çok gurur verici bir olay olduğunu belirterek, "Konya'nın ve ülkemin bana verdiği destek çok büyük. Olimpiyatlarda ilk madalyayı almam benim için çok gurur verici bir olay. Bizim imkanlarımız çok iyi değildi. Fakat ben elimden geleni yaptığıma inanıyorum. Umarım 2012 Olimpiyatlarında altın madalyayı getiririm" diye konuştu.

Daha sonra Vali Osman Aydın, olimpiyat ikincisi Sibel Özkan'a 10 adet cumhuriyet altını hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 14:42:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?