7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Milli Takım'da hedef 'altın madalya'

2008 Pekin Olimpiyatları hazırlıklarını Konya'da sürdüren Tekvando Milli Takımı, antrenmanlarını altın madalya için yapıyor.

Selçuk Üniversitesi 19 Mayıs Stadı'nda hazırlıklarını sürdüren Tekvando Milli Takımı'nda, 2008 Olimpiyatları'nda Bahri Tanrıkulu, Azize Tanrıkulu, Servet Tazegül ve Sibel Güler mücadele edecek.

Tekvando Milli Takımı Antrenörü Ali Şahin, sporun zirvesinin Olimpiyatlar olduğunu belirterek, "Olimpiyatlar için 4 yıldan beri çizelgesini takip ettiğimiz sporcular var. Bu oyuncularla Olimpiyatlar'a tam takım olarak katılma hakkı kazandık. Olimpiyatlar'a 4 aşamalı bir kampta hazırlık yapıyoruz. Bunun ikinci aşamasını Konya'da gerçekleştiriyoruz. Güç geliştirme ve kondisyon antrenmanlarıyla ikinci aşamayı yapıyoruz. Daha sonra yabancı bir takımla hazırlık müsabakası yapacağız. Daha sonrasında Ankara'daki son kampımızı yaparak Pekin Olimpiyatları'na hareket edeceğiz" dedi.

Olimpiyatlar'da takım olarak altın madalya hedeflediklerini ifade eden Ali Şahin, "Gideceğimiz sporcuların hepsinin dünya ve Avrupa dereceleri var. Olimpiyatlar'da karma sıkletler olduğu için dünya ve Avrupa şampiyonlarının buluştuğu bir yarışma olacak. Biz sporcularımızın hepsinden altına madalya bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Milli sporcu Bahri Tanrıkulu ise, hazırlıkların çok iyi geçtiğini ifade ederek, "Avrupa Şampiyonası'nda çok iyi derece elde etmiştik. O günden bugüne durmaksızın çalışıyoruz. Olimpiyatlar gerçekten çok büyük bir organizasyon. Geçmişteki deneyimlerimizden yararlanarak en hazır şekilde oraya gideceğiz" diye konuştu.

Takım olarak Olimpiyatlar'da Türkiye'yi 4 kişi ile temsil edeceklerini hatırlatan Bahri Tanrıkulu, "Umarım takım olarak iyi bir derece elde ederiz. Ama ben kendim için 2004 Atina Olimpiyatları'nda ikinci olmuştum. Kırık kolla yarışarak finale kadar gelmiştim. Bu benim için çok büyük bir başarıydı. Ama benim gözüm Olimpiyat şampiyonluğundaydı. Dünya şampiyonluğu ve Avrupa'da dereceler elde ettim. Bunlar 2008 Olimpiyatları'na hazırlandığımı gösteriyor. Umarım bundan sonra sakatlık olmadan Olimpiyatlar'da ülkemizi en iyi şekilde temsil ederiz" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2008 Perşembe 10:59:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?