6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Milli Takımda hedef birincilik

Türkiye Tekvando Milli Takımı, yarın Konya'da düzenlenecek olan 4. Avrupa Takımlar Tekvando Şampiyonası'nda birincilik hedefliyor.

Bera Otel'de düzenlenen basın toplantısına Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Avrupa Tekvando Birliği Başkanı Athanasios Pragalos, Avrupa Tekvando Birliği Genel Sekreteri Gerrit Eissenk, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız katıldı.

Toplantıda konuşan Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, bu şampiyonanın iki yılda bir yapıldığını belirterek, "2006 yılında İsveç'te yapılan Avrupa şampiyonasında erkek ve bayanlarda takım halinde şampiyon olmuştuk. Biz bunu yenileme gayretinde olacağız. Ama neticede bu bir spor. Biz takım olarak iddialıyız. Şampiyonadaki hedefimiz birincilik. Umarım iyi bir sonuç alacağız. Şampiyonaya 14 ülkeden yaklaşık 200 sporcu katılacak.

İlk kez Konya'da Avrupa çapında böyle bir organizasyon yapılmaktadır. Bunun bizim tarafımızdan organize edilmesi ayrı bir gurur verici olay. Bu şampiyonaya Avrupa'nın seçilmiş en güçlü takımları katılmaktadır. Almanya, Fransa, İspanya, Azerbaycan, Ukrayna, Belarus, Polonya, Ermenistan, Gürcistan, Sırbistan, Rusya, İtalya ve Türkiye katılacak. Bu yarışmalar olimpik sikletlerde yapılacak. Konya'nın güzelliklerini bütün herkes şampiyona boyunca yaşayacağına inanıyorum. Güzel bir şampiyona olacağını ümit ediyorum. Dünyadaki en başarılı sporcular burada. Ambiyansı yüksek ve heyecanlı müsabakalar olacaktır" dedi.

Avrupa Tekvando Birliği Başkanı Athanasios Pragalos, Konya'da olmaktan mutlu olduğunu belirterek, "Daha önce İzmir ve İstanbul'da bulunmuştuk. İlk defa Konya'dayız. Metin Şahin federasyon başkanı olduktan çok iyi temaslar içindeyiz. Turnuvanın en iyi şekilde geçmesini diliyorum" diye konuştu.

Avrupa Tekvando Birliği Genel Sekreteri Gerrit Eissenk ise Konya'ya 20 yıl önce geldiğini ifade ederek, "O zaman tatil için buradaydım. Şu anda iş için buradayım. Avrupa'nın bütün büyük takımları burada. Gerçek bir turnuva olacak. Takımlar dörtlü gruplar şeklinde olacak. Türkiye bayan ve erkeklerde İsveç'te birinci olmuştu" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 13:49:43
Güncelleme :31 Ekim 2008 Cuma 13:53:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?