2
Mayıs
2024
Perşembe
KONYA

Minibüste yanarak öldüler!

Konya-Seydişehir karayolunun 70’inci kilometresinde yapım çalışması nedeniyle trafiğe kapalı yola giren minibüs, kanal için kazılan yaklaşık 5 metrelik çukura uçtu. Saat 20.30 sıralarında meydana gelen kazada alev topuna dönen minibüste bulunan 4 kişi öldü, 12 kişi yaralandı. Trafiğe kapalı olan yolda uyarıcı ve yön levhalarının bulunduğu, sürücünün buna rağmen yola girdiği iddia edildi.

Minibüste bulunanların Kozlu Köyü’nden Gevrek Beldesi’ndeki düğüne gitmek üzere yola çıkan kişiler oldukları belirtildi.

Kozlu Köyü’nde oturan damat Yakup Kaya’nın yakınları ve davetliler, Gevrek Beldesi’nde oturan gelin Havva Tütüncü’nün evindeki kına gecesine katılmak için minibüslerle yola çıktı. Mehmet Karaca, kullandığı 42 RH 096 plakalı minibüsle, diğer minibüslerin aksine yapım çalışması nedeniyle trafiğe kapalı yoldan gitmeyi tercih etti. Köyden yaklaşık 4 kilometre ilerledikten sonra minibüs, kanal için kazılan yaklaşık 5 metrelik çukura uçtu. Alev topuna dönen minibüste bulunanlardan 4 kişi ilk belirlemelere göre yanarak öldü, 12 kişi de yaralandı. Olay yerine giden ambulanslarla yaralılar Seydişehir ilçesi ve Konya’daki hastanelere götürüldü. Yanarak ölenlerin kimliklerini belirlemek için çalışma başlatıldı.

Yapım çalışması nedeniyle trafiğe kapalı olan yolda uyarıcı ve yön levhalarının bulunduğu, ulaşımında karşılıklı tek şeritten verildiği belirtildi. Kaza ile ilgili soruşturma devam ediyor.

Trafiğe kapalı yolda çukura uçup alev topuna dönen minibüste bulunan ve ilk belirlemelere göre yanarak ölenlerin sürücü Mehmet Karaca (50), Hasan Uğurlu (18), Ferdi Güzel (18) ve Müşerref Kaya (35) olduğu belirtildi. Kazada yaralananların Ali Ekici (32), Zeynep Alara Ekici (1), Dilara Ekici (7), Şerife Ekici (29), Saliha Kaya (35), Sırma Kaya (38), Mahmut Kaya (18), Şevval Kaya (11), Mecit Kaya (7), Şerife Kaya (14), Sena Nur Kaya (12), Ayşenur Kaya (12) olduğu öğrenildi. 

...
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2012 Pazar 11:44:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?