4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Minibüsü taksi durağı yaptılar

Konya'da geçici olarak durakları yıkıldığı için sokakta kalan taksi şoförleri, müşterilerine hizmet verebilmek ve soğuklardan korunmak için 800 YTL'ye aldıkları minibüsü taksi durağına çevirdi.

Bacasından tüten dumanıyla taksi durağından farkı kalmayan minibüse yerleştirilen eşyalar sayesinde şoförler birçok ihtiyacını burada karşılıyor. Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nin bahçesinde faaliyet gösteren Tıp Taksi Durağı'nın geçici olarak yıkılmasıyla taksi şoförleri ortada kaldı. Geçici bir süre duraksız kalacak olan taksiciler, bu sıkıntılarını kendi yöntemleriyle çözmeyi tercih etti. Havaların soğumasıyla birlikte barınma sorunu yaşayan durak çalışanları, kendi aralarında topladıkları 800 YTL ile aldıkları minibüsü taksi durağına çevirdi.

Eski duraklarından çektikleri telefon hattını hastane duvarına yerleştiren şoförler, müşterilerinden gelen taleplere de bu sayede cevap verebiliyor. 8 taksicinin çalıştığı durakta kendilerini karlı havadan ve soğuktan korumak isteyen şoförler, satın aldıkları minibüse soba, çekyat, ocak, tüp gibi eşyalar yerleştirdi. Müşterilerini beklerken çay içmek isteyen taksi şoförleri, dışarı koydukları bidondaki suyun soğuklar nedeniyle donmasıyla zor anlar yaşasa da temin ettikleri suyla çay keyiflerinden de vazgeçmiyor.

Durakta 2 yıldır taksicilik yapan 2 çocuk babası Mehmet Güler (49), "Hastaneye sabaha kadar gelen hastaların taksi ihtiyacı olduğu için beklemek zorunda kalıyoruz. Dışarıda kalınca soğuktan korunmak için aramızda topladığımız 800 YTL ile bu aracı alıp içini dizayn ettik" dedi. Çevre esnafı ve vatandaşlar da, taksicilerin duraklarının yıkıldıktan sonra durak olarak kullandıkları minibüste yatıp kalktıklarını söyledi. Bir vatandaş ise, taksicilerin durumunun trajikomik olduğunu belirterek, minibüsün taksi durağı olarak kullanılmasına şaşırdığını dile getirdi.

 

iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 13:34:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?