6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Minik Salih'in katili yakalandı

Konya'da 2 yaşındaki bir çocuğa çarparak ölümüne neden olduktan sonra kaçan kamyonet sürücü, aracının arka kısmına yazdırdığı şarkı sözleri sayesinde yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Karatay ilçesi Aziziye Mahallesi Şair Üvey Sokak'ta patates satan kamyonetin sürücüsü, geri manevra yaparken oyun oynayan 2 yaşındaki Salih Kaya'ya çarpıp kaçtı. Ağır yaralanan küçük çocuk kaldırıldığı Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne hayatını kaybetti.

3 kardeşin en küçüğü olan Salih'in ölümüne neden sürücünün yakalanması için Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu dedektifleri harekete geçti. Olay yerinde inceleme yapan polisler, aracın patates yüklü bir kamyonet olduğunu ve arkasında Ebru Gündeş'in albümünde yer alan, "Güvenme gençliğine ölenler hep ihtiyar mı" şarkı sözünün olduğunu belirledi. Dedektifler, şehir genelinde şarkı sözünün yazılı olduğu kamyoneti aramaya başladı.

Yaklaşık 6 saat süren araştırmanın ardından merkez Meram ilçesinde bir parkta şarkı sözünün yazılı olduğu patates yüklü 03 KF 122 plakalı kamyonet bulundu. Araçta yapılan incelemede birkaç damla kanın da ortaya çıkmasının ardından sürücü R.S. (26) gözaltına alındı.

Cinayet Bürosu'na götürülen şüpheli R.S., kaza yaptığını ve olaydan sonra korkarak kaçtığını itiraf etti. Zanlı, Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2009 Perşembe 17:38:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?