7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Minik senaristlerden büyük başarı

MİNİK SENARİSTLERDEN BÜYÜK BAŞARI

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi ile Mustafa Necati İlköğretim Okulu öğrencilerinin birlikte hazırladığı “Karların İlk Aşkı” adlı kısa filmlerin galası Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Gala öncesi, film çalışmaları sırasında çekilen fotoğraflardan oluşan “Kamera Arkası Fotoğraf Sergisi” açıldı. Açılış kurdelesini Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ve eşi Hatice Doğan, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer, Mustafa Necati İlköğretim Okulu Müdürü İbrahim Kağnıcı, hayırsever Aynur Kasabalı ve minik öğrenciler birlikte kesti. Sergiyi gezen protokol üyeleri daha sonra Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen galaya katıldı.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, eğitimde temel eksikliğin hayal gücünün ortaya konulamaması olduğunu belirterek, “Minik öğrencilerimiz burada hayal güçlerini ortaya koydu. Ayrıca bir yandan film çekimini öğrenirken, diğer yandan okuyacakları üniversiteler ve bölümler hakkında bilgi edinme fırsatı buldular. Bu çalışmaları gelecek günlerde daha iyi idrak edeceklerine inanıyorum. Filmlerin çekiminde maddi ve manevi desteğini esirgemeyen bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim” dedi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan da, yaptığı konuşmada İletişim Fakültesi'nin kimliğinin ve başarılarının ortada olduğunu belirterek, “İletişim Fakültesi gibi başarılı fakültelerle dünyada ses getiren bir konuma yükseleceğimize inanıyorum. Bu tür sosyal etkinlikler hem bizim öğrencilerimize mesleki alanda katkı sağlıyor, hem de çocuklarımızın gelişiminde önemli bir etken oluyor” şeklinde konuştu. SÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer ise, kurumsal ve uygulamalı eğitimle Türkiye'nin saygın bir fakültesi olduklarını belirterek, “Sosyal sorumluluk yönü ağır basan bir projeye daha imza attık. Öğrencilerimizin yazdıkları öyküler önce kitap, sonra da film haline getirildi. Yaşları küçük ama hedefleri büyük olan öğrencilerimizin fırsatlar sunulunca neler yapabileceklerini bu proje ile bir kez daha görmüş olduk” diye konuştu.

Daha sonra çekilen 10 kısa film arasından seçilen “Yüksek Topuklar”, “25 Kuruş” ile “Zehra” adlı kısa filmlerin gösterimi yapıldı. Filmleri dikkatle izleyen protokol üyeleri, öğrencileri başarılarından dolayı alkışlayarak tebrik etti. Törenin son bölümünde projeye destek sağlayan kurum ve firmalarının yetkililerine teşekkür belgesi verildi.

MİNİK SENARİSTLERDEN BÜYÜK BAŞARI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2010 Pazartesi 16:42:01
Güncelleme :1 Mart 2010 Pazartesi 16:51:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?