6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Minik Sevgi hayata tutunamadı

Konya'da yanlış anestezi uygulaması sonucu 2 yaşındayken bitkisel hayata giren ve 7 yıldır günden güne eriyen Sevgi Öz bugün hayatını kaybetti. Acılı baba, kızını bu hale getirenlerin ahirette hesap vereceğini söyleyerek gözyaşı döktü.

2002 yılında 2 yaşındayken ayağının aksaması nedeniyle babası tarafından götürüldüğü hastanede yapılan ameliyatta yanlış anestezi uygulanması nedeniyle bitkisel hayata giren ve bugün rahatsızlığı iyice artan Sevgi Öz hayatını kaybetti. Sevgi'nin ölümünün ardından eve gelen doktor, verdiği ölüm raporunda Sevgi Öz'ün davalık olması nedeniyle polis ve savcının incelemesini istedi.

Polis ve savcının incelemesinin ardından Sevgi'nin cenazesinin Musalla Mezarlığı'na defnedileceği öğrenildi.Kızının cenazesi başında bekleyen baba Muammer Öz gözyaşları içerisinde, "Kızım 7 yıldır bitkisel hayatta yaşıyordu. Ben kanuni yollardan hakkımı arıyordum. Bugün çocuğum vefat etti. Bu dünyada ben uğraştım, çocuğumun hakkını alamadım. Öbür dünyada inşallah bu işten kim sorumluysa hesabını verir. Onları Allah'a havale ediyorum. Şimdi çocuğumu defnedecektim, doktor çocuk davalık olduğu için savcının görmesini istedi. Şimdi çocuğumu da defnedemeyeceğim" şeklinde konuştu.

2002 yılında yapılan ameliyatın ardından her geçen gün durumu kötüye giden Sevgi Öz'ün babası Muammer Öz hukuk mücadelesi başlamıştı. 7 yıldır devam eden yargılama sonunda doktor İ.B.'ye 1 yıl 10 ay hapis cezası verilerek ertelenirken, anestezi uzmanı R.O.'ya verilen 6 aylık ceza 18 güne düşürülerek 153 TL para cezasına, İ.D.'ye verilen 6 aylık ceza da 9 güne düşürülüp 76 TL para cezasına çevrilmişti. Kararın bozulması için temyize giden baba Muammer Öz. temyizden cevap bekleniyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 20:40:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?