7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Miniklerin hikayeleri film oldu

MİNİK ÖĞRENCİLERİN HİKAYELERİ KISA FİLM OLDU

Konya'da Mustafa Necati İlköğretim Okulu öğrencilerinin kaleme aldığı ve daha sonradan kitaplaştırılan kısa öyküler, Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından kısa film haline getirildi.

Konu hakkında Konya Gazeteciler Cemiyeti'nde bir toplantı düzenleyen SÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer, Mustafa Necati İlköğretim Okulu'nda okuyan öğrencilerin yazdığı kısa öykülerin okul müdürü tarafından Karların İlk Aşkı adıyla kitap haline getirildiğini belirterek, "Daha sonra bu kitap bizim elimize ulaştı. İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü öğrencileri de bu hikayeleri senaryolaştırdı. Bu okulda okuyan 55 ilköğretim öğrencisine fakülte olarak eğitim verdik. Eğitimin sonunda ise kendi hikayelerini görüntülemelerini istedik. Çekimlerin kurgusunu ise bizim öğrencilerimiz yaptı ve hikayelerden 10 kısa film elde ettik. Bununla ilgili pazartesi günü film çekimlerinde yaşananlarla ilgili bir fotoğraf sergimiz ve filmleri ilk kez göstereceğimiz bir gala düzenleyeceğiz. Galamıza bu filmlerde rol ayan 55 öğrenci ve onların aileleri de katılacak" dedi.

Mustafa Necati İlköğretim Okulu Tasarım ve Teknoloji Öğretmeni Nihal Yılmaz Çağlayan ise, okuldaki öğrencilerle daha önce tiyatro konusunda bazı çalışmalar yaptıklarını ancak son zamanlarda öğrencilerin sinemaya merak saldığını ifade ederek, "Daha önceki yıllarda öğrencilerimizin yazdığı hikayeler Karların İlk Aşkı isimli bir kitapta toplanmıştı. Ancak o kitabı yazan öğrencilerimiz bugün mezun oldu. Biz neden bu hikayelerde o öğrencilerin arkasından gelen kuşak oynamasın dedik. SÜ İletişim Fakültesi'yle ortaklaşa yaptığımız bu projeye 55 öğrenci katıldı. Sadece öğrenciler değil velileri de çok yardımcı oldu. Bu öğrencilerimiz bu proje sayesinde senaristlik, yönetmenlik, kameramanlık gibi değişik mesleklere de ilgi göstermeye başladı" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2010 Cuma 12:51:03
Güncelleme :26 Şubat 2010 Cuma 13:25:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?