6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Miniklerin karne heyecanı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Selçuk Üniversitesi (SÜ) işbirliğiyle hizmet veren Gezici Anaokulu'nda eğitim gören 43 öğrenciye karneleri dağıtıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Selçuk Üniversitesi işbirliğiyle okul öncesi eğitime dikkat çekmek amacıyla 2005 yılında hizmete sunulan Gezici Anaokulu'nda karne heyecanı yaşandı.

Selçuklu Ahmet Perihan Demirok İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne törenine, Milli Eğitim Şube Müdürü Tuncay Karabulut, Büyükşehir Belediyesi Eğitim Şube Müdürü Halil İbrahim İslamoğlu, Okul Müdürü Memili Oflaz, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Ailelerin ve minik öğrencilerin heyecanlı olduğu gözlenen törende, Selçuklu Ahmet Perihan Demirok İlköğretim Okulu'nda bir ay eğitim gören 43 öğrenciye karneleri dağıtıldı. Karne töreninin ardından Gezici Anaokulu öğretmenleri tarafından öğrenci velilerine yönelik düzenlenen toplantıda, okul öncesi eğitimin önemi ile öğrencilerin bir aylık sürede yaşadığı değişim anlatıldı. Öğrencilere faaliyet raporları ile yaz tatilinde okumaları için kitap hediye edildi.

30 OKULDA BİN 150 ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERİLDİ

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin mobil aracı, personeli ve malzemeleri karşıladığı Gezici Anaokulu'nda, öğretmenler Milli Eğitim Müdürlüğü'nden, derslere yardımcı olan stajyer öğrenciler de Selçuk Üniversitesi'nden getirildiği belirtildi.
Konya'nın kenar mahallerinde anaokuluna gitme imkanı bulamayan 3 ile 6 yaş arası çocuklara birer ay süreyle eğitim imkanı sağlayan Gezici Anaokulu'nda 2005 tarihinden bu yana 30 ilköğretim okulunda bin 500 öğrenciye eğitim verildiği kaydedildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 15:10:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?