6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Mistik Müzik Festivali düzenlenecek

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Hz. Mevlana'nın doğumunun 801. yıldönümü nedeniyle Mistik Müzik Festivali düzenleyecek.

22-30 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan festival hakkında bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, düzenlenen müzik festivalinin bu yıl 5'ncisini gerçekleştireceklerini belirterek, "Daha önceki yıllarda bu festivali Vuslat Yıldönümü etkinlikleri haftasında yapardık. Bu yıl Aralık ayında etkinliklerin yoğun olması ve gündüzleri de sema gösterisinin yapılması nedeniyle müzik festivalini Hz. Mevlana'nın doğum yıldönümü haftasında yapmaya karar verdik. Festivalimize 7 ülkeden toplam 9 müzik grubu katılıyor. Bu 7 ülkeyi seçerken farklı coğrafya ve inanışlar ile farklı müzik kültürleri olmasına dikkat ettik" dedi.

Festivale Türkiye, İspanya, İran, Senegal, Özbekistan, Yunanistan ve Mısır'dan grupların katılacağını ifade eden Çıpan, "9 gün sürecek olan festivalimize girişler ücretsizdir ve vatandaşlarımızın festivale rahatça ulaşabilmesi için 4 ayrı noktadan belediye otobüsü kaldırılacaktır. Festival sırasında konserlerden görüntü alınacak ve bir tanıtım CD'si hazırlanacak. Kadir Gecesi'ne denk gelen ayın 26'sında ise değişik bir mevlüt programı yapılacak. Festivale tüm halkımız davetlidir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 15:26:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?