30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Mitinge kıratla geldi

DP LİDERİ ZEYBEK MİTİNG ALANINA KIRAT'LA GELDİ

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, partisinin Konya'da düzenlediği mitinge beyaz bir at üzerinde halkı selamlayarak geldi. Halka hitap eden Zeybek, "Şimdi MHP'ye oy vermek isteyen kardeşlerim; çok acık söylüyorum bundan sonra hala Devlet Bahçeli'nin gerçekten milliyetçi olduğuna inanıyorsanız yazıklar olsun" dedi.

Selimiye Camisi'nde cuma namazını kılan Namık Kemal Zeybek, kaldığı otelden çıkışında kendisi için hazırlanan beyaz ata bindi. Mehter takımı eşliğinde miting alanına at üzerinde giden Namık Kemal Zeybek, at üzerinde halkı selamladı. Vatandaşların şaşkın bakışları altında miting alanına ilerleyen Zeybek'e en çok ilgiyi yabancı turistler gösterdi.

Mitingin düzenleneceği Hükümet Meydanı'na gelen Zeybek, seçim otobüsünün üzerine bir süre önce ittifak yaptıkları Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş'la çıkarak halkı selamladı. İlk olarak kürsüye gelen BTP Genel Başkanı Haydar Baş, özelleştirmelerden sorumlu tuttuğu Başbakan'a tepki gösterdi.

Diğer partilerin 'aile sigortası' vaatlerine atıfta bulunan BTP Genel Başkanı Baş, 'aileleri sigortalı yapıp hiç kimse görmeden ona maaş vereceğiz' diyen partilere yönelik, "Yav görse ne olur görmese ne olur. Ödeyeceğin maaşla ne olur. Ev hanımlarına Allahın izniyle milli ekonomi modelimizle beraber bin TL maaş vereceğiz. Bunun kaynağı ortada. Önce ne dediler; 'nereden bulacak verecek, amma da atıyor' diye. Şimdi hepsi sahip çıkmaya çalışıyorlar. CHP ne diyor, 'ben de ailelere maaş vereceğim'. Yetmedi HAS Parti de, MHP de ben 'hilal kartlıya şu kadar para vereceğim' diyor. Biz bunu ilk söylediğimiz zaman hani bu verilmiyordu. Demek bu veriliyor. Ne zaman bunu anladılar. Dünyada meşhur iktisatçılar, benim ekonomi modelimi ele alıp 7 iktisat kongresinde şahit olunca, milletimiz konuşmaya başladı. Bu para ailelere, vatandaşlara, gençlere verilir. O zaman bunlar, 'geri kalmayalım' diye buna sahip çıkmaya çalışıyorlar" dedi.

 "MHP BAŞINA GELENLERİ HAK ETMİŞTİ"

Konuşmasına besmele ile başlayan Demokrat Parti lideri Namık Kemal Zeybek ise, ittifak konusunda birçok partiye çağrıda bulunduklarını hatırlatarak, "MHP Genel Başkanı'nı ikna etmek için ona vaktiyle rahmetli Alparslan Türkeş'in bana hediye ettiği, artık tarihi olmuş bir postunu da hediye edeceğimi söyledim. Kendisine haber gönderdim, 'görüşmek istiyorum' dedim ve dedim 'korkma'. 'Buradan çıkacak başbakan ben olmayacağım. Aday bile olmayacağım. Sen ol'. Peki şimdi benim bu sözümü geri çevirdikten sonra, 'senin partine diğer partiler de gelecek. BBP, Bağımsız Türkiye de gelecek, bunları biliyorum. Saadet'i ikna edeceğim' dedikten sonra bu talebimi yerine getiren parti samimiyetini ispat etmiş olacak. Ama Sayın Devlet Bahçeli, bu talebimi geri çevirerek samimi olmadığını ispat etmiştir. Başına gelenleri de hak etmiştir. Şimdi MHP'ye oy vermek isteyen kardeşlerim; çok acık söylüyorum bundan sonra hala Devlet Bahçeli'nin gerçekten milliyetçi olduğuna inanıyorsanız yazıklar olsun. Biz bildik ki milliyetçi dediğin insan, üç türlü olur. Birincisi bizim gibi milliyetçiler, biz inanırız ve yaparız. Sabah akşam milliyetçiyiz de demeyiz. Biz bunu yaptık. Kıbrıs diye bir dava yokken, bu ülkeye Kıbrıs'ı kazandıran Demokrat Parti'dir, Dışişleri Bakanı Şehit Hatim Zorlu'dur, Başbakan Adnan Menderes, Celal Bayar'dır. Biz yaparız. Bir milliyetçiler vardır, bir milliyetçi geçinenler vardır. Bir de milliyetçilikten geçinenler vardır. Milliyetçiliği satıp pazarlayıp kendisine makam mevki milletvekilliği alanlar vardır. Devlet Bahçeli'nin başında olduğu parti ne yazık ki milliyetçi değil, milliyetçilikten geçinen bir partidir. Çok acık ilan ediyorum, artık bunu herkes bilsin" diye konuştu.

DP LİDERİ ZEYBEK MİTİNG ALANINA KIRAT'LA GELDİ
DP LİDERİ ZEYBEK MİTİNG ALANINA KIRAT'LA GELDİ
DP LİDERİ ZEYBEK MİTİNG ALANINA KIRAT'LA GELDİ
DP LİDERİ ZEYBEK MİTİNG ALANINA KIRAT'LA GELDİ
DP LİDERİ ZEYBEK MİTİNG ALANINA KIRAT'LA GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2011 Cuma 19:20:03
Güncelleme :27 Mayıs 2011 Cuma 20:05:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?