6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

MKP üyesi 20 kişi gözaltında

Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, Maoist Komünist Partisi (MKP) üyesi oldukları öne sürülen örgüte yönelik 5 ilde düzenlenen operasyonda aralarında çok sayıda üniversite öğrencisinin de bulunduğu 20 kişi, gözaltına alındı.

Örgütün özellikle eğitim verdikleri üniversite öğrencilerini militan olarak yetiştirerek silahlı eylemlere hazırladığı iddia edildi. Edinilen bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, yaklaşık 1 yıl süren çalışma sonunda yasadışı MKP üyelerine yönelik sabah erken saatlerde merkezi Konya olmak üzere Ankara, İstanbul, Mersin ve Antalya'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında örgütün elebaşı olduğu öne sürülen H.S.K'nın yanı sıra aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Örgüt üyelerinin evlerinde yapılan aramalarda örgüte ait çok sayıda yasadışı
yayın ve örgütsel dökümanların ele geçirildiği öğrenildi.

Örgütün kırsal kesimlerde silahlı militanları olduğu ve metropollerde bulunan hücre yerlerinde de militan yetiştirerek örgüte kazandırdıkları öne sürüldü. Örgütün, özellikle üniversite öğrencilerini örgüte kazandırarak beyinlerini yıkadıkları ve militan olarak yetiştirdikten sonra silahlı eylemlere hazırladıkları iddia edildi.

Örgütün eğitimi tamamlayan çoğu öğrenciyi, korsan gösterilerine götürerek örgüt propagandası yaptırdığı da belirlendi. Yakalanan bazı örgüt üyelerinin daha önce de bu eylemlerden ceza aldıkları bildirildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 20 şüpheli, sabah saatlerinde Konya Numune Hastanesi'nde geniş güvenlik önlemleri altında sağlık kontrolünden geçirildi.

Hastaneye gelişi sırasında, "Baskılar bizi yıldıramaz" diyen örgüt lideri H.S.K, hastane çıkışında da zafer işareti yapıp, çalıştığı örgüt gazetesini söyleyerek, "Ben de sizin gibi muhabirim" dedi. Şüpheliler sağlık kontrollerinin tamamlanmasının ardından sorgulanmak üzeri TEM Şubesi'ne götürüldü.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 13:03:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?