4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

MOBESE hayata geçiriliyor

Kent merkezinin asayiş ve güvenliğini sağlamak; trafik akışı ile yoğunluğu izlemek amacıyla Güvenlik Yönetim Sistemi Projesi (MOBESE) Konya'da hayata geçiyor.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü ile Özel İdarenin birlikte yürüttüğü projenin hayata geçirilmesi için İl Özel İdare Sosyal Tesisleri'nde ihale yapıldı. Selçuklu, Karatay ve Meram ilçelerini kapsayan proje ile 47 kamera şehrin önemli merkezlerine kurulacak. İstanbul, İzmir ve Ankara gibi metropol illerde hayata geçen ve şehrin güvenliği açısından büyük önem arz eden güvenlik sistemi Konya'da kısa zamanda hayata geçecek.

Konya İl Özel İdare Genel Sekreteri Dr. Muammer Sönmez, Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumlarla birlikte işbirliği yaparak, her türlü projelere imkanlar ölçüsünde destek verdiklerini belirterek, "MOBESE sistemi için İl Genel Meclisimiz tarafından 1 milyon YTL para aktarıldı. Projenin hayata geçirilmesi ile birlikte bölge görüntüleme sistemi, halkın yoğun olarak bulunduğu ve geçiş güzergahı olarak bilinen yerlere kameralar konulacak. Bu kameralardan alınan görüntüler sayesinde toplumsal olayların oldukça yoğun olduğu bölgelerde, olayların en kısa sürede haber alınmasında, büyüklüğünün belirlenmesinde, gelişmelerin canlı olarak izlenmesinde, olayın büyüklüğüne göre kuvvet kaydırılmasında ve yönlendirilmesinde önemli yararlar sağlanacak. Özellikle trafik güvenliği ve trafik suçu işleyenler için de alınacak tedbirlerle MOBESE kameralarından faydalanılacak. Artık bundan sonra sürücülerimiz daha dikkatli olmak zorunda kalacaklardır. Çünkü trafik suçu işleyenler görüntülü olarak kaydedilecektir" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2007 Pazartesi 16:44:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?