4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

MOBESE sistemi kurulacak

Konya Emniyet Müdürlüğü, Kent Güvenlik Yönetim Merkezi Projesini (MOBESE) hayata geçiriyor.


Konya'ya MOBESE sisteminin kurulması için çalışmalarını tamamlayan Konya Emniyet Müdürlüğü ile alt yapısında yardımcı olması konusunda anlaşan Konya Büyükşehir Belediyesi arasında protokol imzalandı. Emniyet Müdürlüğü hizmet binasında düzenlenen protokol imza törenine, Konya Valisi Osman Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Emniyet Müdürü Salih Tuzcu, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Sabri Ak ve emniyet personeli katıldı.

 
Her geçen gün teknolojinin ilerlediğini belirten Emniyet Müdürü Tuzcu, "Bu sistem teknik ve bilimsel bir ihtiyaç haline geldi. Öncelikle trafikteki sorunların giderilmesi daha sonra suçlularla mücadele için mutlaka kurulması gereken bir sistem olduğu için projeyi hayata geçiriyoruz. Konya'da kurulacak sistemin bir kısmı kablolu, bir kısmı ise kablosuz olarak faaliyete geçecek. 3 milyon YTL'ye mal olması beklenen projenin 1 milyon YTL'sini Emniyet Genel Müdürlüğümüz, 2 milyon YTL'sini ise destekleriyle Özel İdare ve Büyükşehir Belediyemiz karşılayacak" dedi.

 
Bir şehirde insanların güven ve huzurunun çok önemli olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, "Uygulamaya koyacağımız MOBESE sistemi ile emniyet güçlerimiz trafikte ve toplumsal düzeni bozan kişilere karşı daha başarılı çalışacaktır. 45 ayrı noktadan ana güzergahları gösteren bu sistemle Konya'daki huzur bir kat daha artacaktır" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Emniyet Müdürü Tuzcu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek proje protokolünü imzaladı

iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2007 Çarşamba 17:46:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?