6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

MOBESE'den 9 ayda 9 bin ceza

Konya'da, 9 ayda MOBESE kameraları tarafından kaydedilen kural ihlalleri nedeniyle 9 bin araca ceza yazılırken, Konya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal sürücülerin trafik kurallarına dikkat etmesi için tüm polislerin işlem yapmasına yetki verdi.

Konya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu doğrultusunda çıkartılan Karayolları Trafik Yönetmeliği doğrultusunda, 'Tüm polisler trafik düzeni ve güvenliği açısından görünür şekilde karşılaştıkları olaylara ve suçlara müdahale etmeye yetkilidir' maddesini uygulamaya soktu.

Konya'da görev yapan tüm polislerin trafik düzeni ve güvenliği açısından yasal işlem yapma konusunda yetkilendirildiğini belirten yetkililer, "Ayrıca mevcut bütün MOBESE kameraları asayiş hizmetlerinin yanı sıra trafik açısından şehrin her tarafını takip ve kontrol ederek, trafik kurallarına uymayan sürücülere araç tescil plakalarına ceza düzenleniyor. Amacımız ceza yazmak değil, ihlallerin en aza indirgenmesi, bütün vatandaşlarımızın bilinçli ve duyarlı bir şekilde trafiğe çıkmasıdır" açıklamasında bulundular.

2009 yılının 9 ayında MOBESE kameralarından 5 bin 101 araca hatalı parktan, 3 bin 326 araca trafik işaretlerine uymadığından ve bin 280 araca da kırmızı ışık ihlali olmak üzere toplam 9 bin 527 araca ceza yazdı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 15:57:01
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 19:29:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?