4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Mobiletleri kuzularla değiştiler

Konya'da çeşitli semtlerden mobilet çalan bir kişi ile çaldıkları motorsikletleri kuzu ve para karşılığında köylere satan başka bir şahıs yakalandı.

Konya'da son aylarda artan mobilet hırsızlıkları üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri araştırmalara başladı. Araştırmalarını sürdüren polis ekipleri, şehir merkezinde çalınan mobiletleri bulamayınca, mobiletlerin köylerde satılma ihtimali üzerinde durmaya başladı.

2 ay süren bir araştırma sonucunda çalınan mobiletlerin Konya Aksaray Karayolu üzerindeki bazı köylerde çiftçilere satıldığını belirledi. Polis eşkalini tespit ettiği şüphelilerden bir petrol istasyonunda lastikçilik yapan ve bu işyerinde mobiletleri satan İbrahim B'yi (44) yakaladı.

İbrahim B'nin ifadesinin alınmasının ardından mobiletleri çaldığı iddia edilen Murat A. da (24) yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan şüphelilerden İbrahim B'nin mobiletleri, köylerdeki vatandaşlara kuzu ve para karşılığında sattığını söylediği iddia edildi. Polis köylerde yaptığı araştırmada şuana kadar çalınan 17 adet mobileti bularak sahiplerine teslim etti.

MOBİLET ALIRKEN DİKKAT EDİN

Konya İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, son zamanlarda artan mobilet hırsızlıklarına karşı vatandaşların daha duyarlı olması gerektiğini belirtti. Yetkililer, "Mobilet alım satımı kolay olduğu için vatandaşlarımız çok fazla araştırmıyor. Mobilet alırken mutlaka gerekli araştırmayı yapsınlar, yapmadıkları takdirde kendileri zarar görür. Bugün köylerdeki vatandaşlarımız, mobilet alırken araştırma yapmadıklarından dolayı hem ödedikleri para boşa gidiyor, hem de hırsızlık malı satın almak suçundan yargılanıyor olacaklar. Bu yüzden bir şey alırken mutlaka gerekli araştırmasını ya emniyet müdürlüklerimizin internet sitesinden veya doğrudan başvurarak yapın. Böylelikle güvenli mal alın" dediler.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 13:47:48
Güncelleme :19 Eylül 2007 Çarşamba 13:53:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?