6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Mobilya Fuarı törenle açıldı

Konya Ağaç İşleme Makinesi ve 5. Konya Mobilya Fuarı, düzenlenen törenle ziyarete açıldı.

KTO-TÜYAP Uluslar arası Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılış törenine Konya Valisi Osman Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, oda başkanları ile firma temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Konya Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Günbaş, mobilya sektörünün 2001'den bu yana yukarı doğru bir ivme çizdiğini belirterek, "Bu sektörde özellikle Konya, yıldızı parlayan bir kent olma özelliğini koruyor ve korumaya da devam edecek. Bu manada hükümet tarafından yapılan KDV oranlarının yüzde 18'den yüzde 8'e düşmesi de bizler için sevindirici bir olay olmuştur. Firmaların kendi yaptıkları kampanyalar sektörü daha da canlandırmaktadır. Bizde oda olarak sektörün önünü açmak için her türlü çalışmanın içinde olacağız" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, Konya'da bu yıl içinde yedinci fuarı açmanın mutluluğunu duyduğunu ifade ederek, "Kriz ortamına rağmen bu tür fuarları düzenleyip sektörü canlandıranlara buradan teşekkür etmek istiyorum. Konya, mobilya sektöründe marka bir şehir. Bundan sonra yapılması gereken dünyada bir marka haline gelmek" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdele keserek fuarı ziyarete açtı. Açılışın ardından davetliler, stantları gezerek sergilenen ürünler hakkında firma yetkililerinden bilgi aldı. 4 gün açık kalacak fuara 15 ülkeden 200'ü aşkın firma ve temsilcisi katılıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 18:39:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?