6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Modanın kalbi Konya'da atacak

TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. tarafından Konya Tekstil Konfeksiyon Sanayicileri ve İş Adamları Derneği'nin (KOTİAD) işbirliğiyle düzenlenen Anadolu Moda Show 2008 Yaz Fuarı'nda tekstil firmalarının yaz kreasyonları sergilenecek. 3 gün sürecek fuarda ünlü mankenler de podyuma çıkacak.

Düzenlenecek fuar hakkında düzenlenen basın toplantısına KOTİAD Başkanı Bekir Dikici, TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. Bölge Başkanı Murat Tartan ve ünlü manken Yeliz Öney katıldı. Türkiye'nin lokomotif sektörlerinin başında gelen tekstil sektöründe, Konya'nın da önemli merkezlerden birisi olduğunu belirten TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. Bölge Başkanı Murat Tartan, "300-350 adet tekstil atölyesinin bulunduğu, hazır giyim ve konfeksiyonda uzmanlaşan ve genel olarak iç piyasaya çalışan Konyalı hazır giyim ve konfeksiyon firmaları, çoğunlukla küçük ve orta boy işletmelerden oluşmaktadır. Bu sektörün Konya'da daha da gelişmesi için önemli bir katkıyı düzenlediğimiz bu fuarlar oluşturuyor. Tanıtım amacıyla da fuar kapsamında Aysu Baceoğlu, Şebnem Schaeffer ve Yeliz Öney gibi çok sayıda ünlü mankenin katılacağı defileler düzenleyeceğiz ve bu defilelerde firmaların yaz kreasyonlarını ziyaretçilerin beğenisine sunacağız" dedi.

Ünlü manken Yeliz Öney ise, Konya'nın tekstil sektöründe en önemli 3 merkezden birisi olduğunu ifade ederek, düzenlenen bu fuarla Konya'daki bu sektörün daha çok kişiye tanıtılmasını sağlamayı düşündüklerini ifade etti. 21 Mart 2008 tarihinde açılacak ve 3 gün sürecek olan fuara yurt içinden toplam 40 firma ve firma temsilcisinin katılacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 14:29:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?