6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Motorlu kapkaççılar yakalandı

KROS MOTORLU KAPKAÇÇILAR YAKALANDI

Konya'da kros motosikletiyle iki kişinin çantasını kapkaç yapan, bir kişinin çantasını da kapkaç yapmaya teşebbüs eden 2 şüpheli, polisin 500 motosiklet üzerinde yaptığı inceleme sonucu yakalandı. Babasına ait motor tamirhanesine bırakılan kros motoru ile kapkaç yapan şüpheli ve arkadaşı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, ilk kapkaça teşebbüs olayı 19 Aralık 2009 tarihinde merkez Selçuklu ilçesi Ankara Caddesi'nde meydana geldi. Bir arkadaşıyla kaldırımda yürüyen Şerife Aytekin'in yanına plakasız kros motosikletiyle yaklaşan 2 kişi çantasını almak istedi. Arkadaşının yardımı sayesinde çantasını kapkaççılardan kurtaran Aytekin, durumu polise bildirdi. İkinci ve üçüncü kapkaç olayı ise 22 Aralık 2009 tarihinde merkez Selçuklu ilçesi İstanbul Yolu'nda meydana geldi. Akşam saat 19.00 sıralarında evine

doğru giden Nuri Özgökçen'in (28) yanına kros motoruyla yaklaşan 2 kişi, çantasını alarak kaçtı. Durumu polise bildiren Özgökçen, çantasında 200 TL ile özel eşyalarının bulunduğunu söyledi. Aynı akşam saat 21.00 sıralarında yurttan çıkan Ayşegül Bozdağ'ın (25) çantasını da benzer eşkaldeki kros motorlu 2 kişi alarak kaçtı.

POLİS KROS MOTORLARINI TAKİBE ALDI, KAPKAÇÇILARI YAKALADI

Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu, özel bir ekip kurarak kros motorlu kapkaççılar üzerinde araştırma yapmaya başladı. 500'den fazla kros motorunun kaydını çıkartan polis, her motora ulaşarak inceleme yaptı. Yapılan incelemede bir motosikletin satılmak için tamirciye bırakıldığı ve tamircinin oğlu Ümit Remzi B.'nin (20) zaman zaman motorla arkadaşı Bedri Ş. (23) ile gezmeye diye çıktığı belirlendi. İki gencin kullandıkları kask ve giydikleri motor kıyafetler ile kapkaç mağdurlarının verdiği

eşkalin tutması üzerine operasyon başlatan polis, 2 zanlıyı yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler, kapkaç yaptıklarını itiraf etti. Adliyeye sevk edilen iki şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Öte yandan, önceki gün merkez Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi Görgülü Sokak Merkezkent Sitesi önünde 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Gülçin Yalman kapkaça uğramıştı. Özel eşyalarının bulunduğu çantasının çalınması üzerine polise bilgi veren Yalman, şüphelinin eşkalini de tarif etmişti. Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, eşkal doğrultusunda şüpheli İ.G'yi yakaladı. Şüpheli adliyeye sevk edildi.

KROS MOTORLU KAPKAÇÇILAR YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 14:34:01
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 15:49:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?