4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Motorsikletli gaspçı yakalandı

Antalya'dan bir yakınının cenazesi için Konya'ya gelen bir kişiyi, sigara bahanesiyle darp edip cep telefonunu gasp eden motosikletli gaspçılardan biri yakalandı.

Sabıkalı şüpheli şahsın, gasp ettiği 150 YTL değerindeki cep telefonunu sattığı arkadaşına, cezaevinde bulunan babasına gözlük almak için 50 YTL'ye sattığını söylediği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, bir yakınının cenaze törenine katıldıktan sonra bir arkadaşının düğününe giden Alev Şakir A. arkadaşı tarafından kaldığı evinin yakınlarına bırakıldı. Alev Şakir A.'dan yürüyerek gittiği evinin önünde motosikletli 2 kişi yanında durarak sigara istedi. Şahıslar "Sigara içmiyorum" cevabı veren Alev Şakir A'dan bu sefer de para istedi. İstedikleri parayı da alamayınca bıçak çeken şahıslar yere yatırıp darp ettikleri Şakir A'nın ceplerini kontrol etti. Şahıslar, "Beni kurtarın" diye bağıran Şakir A'nın yeğeni Özgür A.'nın (24), 3. kattan yardıma koşması üzerine motosiklete binerek kaçmıştı. Yaralanan Alev Şakir A. kaldırıldığı Konya Numune Hastanesi'nde tedavisi altına alınmıştı.

POLİS 24 SAAT SÜRE İSTEDİ

Antalya'ya dönecek olan Alev Şakir A'dan 24 saat süre isteyen Cinayet Büro Amirliği ekipleri, bu süre zarfında zanlıları bulacağı sözü verdi. Bunun üzerine Konya'dan ayrılmayan Alev Şakir A'dan şüpheliler hakkında ayrıntılı eşkal alan polis, bu eşkalı doğrulamak için yeğeni Özgür A.'nın ifadesine göre de eşkal aldı. Polis, verilen ifade doğrultusunda daha önce bıçakla adam yaralamadan sabıkalı Emin C.'nin (20) eşkaline ulaştı.

Bunun üzerine şüphelinin evine giden polisler, kendilerini görüp kaçan Emin C'ye "dur" ihtarında bulundu. Polislere olay günü kullandığı bıçağı çeken Emin C' etkisiz hale getirildi. Olayda kullanılan kırmızı motosiklet ve bıçakla birlikte gözaltına alınan Emin C. götürüldüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nde Alev Şakir A. ve yeğeni Özgür A. tarafından teşhis edildi. Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şahsın bıçaklama ve darptan kaydının yanı sıra adli kontrol cezası nedeniyle her gün karakola imza attığı öğrenildi.

Öte yandan Emin C'nin gasp ettiği 150 YTL değerindeki cep telefonunu arkadaşına, cezaevinde bulunan babasına ihtiyacı olan gözlüğü almak 50 YTL'ye sattığı söylediği belirtildi. Polis, olay günü motosikleti kullandığı belirtilen diğer şüpheli şahsı bulmak için çalışma başlatılırken cep telefonu da Şakir A.'ya geri verildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2007 Perşembe 10:43:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?