4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Muhtarı bıçaklayan hırsızlar yakalandı

Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde köylerdeki bakkallardan hırsızlık yaptığı iddia edilen 2 şahıstan biri, kendilerini kovalayan köy muhtarını omzundan bıçaklayarak yaralanmasına neden oldu. 

Edinilen bilgiye göre, Antalya'dan kiraladıkları bir otomobille, dün akşam saatlerinde Konya'nın Beyşehir İlçesi'ne gelen Y.Ç. (30) ile İ.K. (27), Emen, Bayındır ve Göçü köylerindeki bakkallardan iddialara göre sigara, bozuk para ve paket çay gibi gıda maddeleri çaldı. Son olarak Sarıköy'e gelen iki şüpheli, bakkal soygununu gerçekleştirdikleri sırada kendilerini fark eden köy muhtarı Ali Göynemli ile karşılaştı ve kaçmaya başladı. Yaşanan kovalamacada muhtar Göynemli, şüpheli Y.Ç.'yi yakalayacağı sırada şahıs tarafından omzundan bıçaklandı. Muhtarı bıçaklayan Y.Ç. aracına binip kaçarken, İ.K. köy içerisinde farklı yöne doğru koşup izini kaybettirmeyi başardı.
 
Köylüler olayın ardından durumu hemen jandarmaya haber verirken, yaralı muhtar Beyşehir Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Muhtar, yapılan tedavisinin ardından taburcu oldu. 

Olayın ardından, muhtarı bıçakladıktan sonra aracına binerek kaçmaya çalışan Y.Ç.'nin köy içerisinde bir evin duvarına çarptığı, yaptığı bu kazadan sonra lastiğinin patladığı, yoluna bu şekilde devam etmeye çalıştığı, önce kaçmak üzere Konya istikametine yöneldiği, ardından Üçpınar Köyü yönüne seyir halinde iken bölgede devriye görevi yapan jandarma ekipleri tarafından yakalandığı öğrenildi.
Sarıköy içerisinde yaya olarak kaçan diğer zanlı İ.K.'nin ise bir süre arazide yürüyerek bir petrol istasyonuna geldiği, ardından bir kamyonla geldiği Beyşehir'den otobüsle Konya il merkezine gittiği öğrenildi. Arkadaşının güvenlik güçlerine yakalandığından habersiz olan İ.K.'nın, Konya il merkezinde iken, sabah saatlerinde jandarmanın elinde olan Y.Ç.'yi cep telefonundan aradığı, telefona cevap veren bir güvenlik görevlisinin ise arkadaşının taklidini yaparak bulunduğu adresi tespit ettiği öğrenildi. Cep telefonunda Mevlana Müzesi yakınlarında olduğu bilgisini veren İ.K. belirtilen adreste güvenlik güçleri tarafından yakalanarak Beyşehir'e getirildi.
 
Zanlıların suçlarını itiraf ettikleri belirtildi. Zanlılardan Y.Ç.'nin gasp, hırsızlık, adam öldürmeye tam teşebbüs, uyuşturucu ticareti gibi 23 ayrı olaydan sabıka kaydı bulunduğu anlaşıldı. Diğer zanlının ise hırsızlık suçundan 5 ayrı sabıka dosyası bulunduğu belirlendi. Haklarında hazırlanan tahkikat evraklarıyla birlikte Beyşehir Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Beyşehir Adliyesi'ne sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2007 Cuma 13:01:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?