6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

MÜSİAD'dan 'AHilik Haftası' mesajı

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Selçuk Öztürk, Ahiliğin insanlara paylaşımı öğütlediğini ve bize ekonomi ve ticaret kültürümüzün olduğunu gösteren bir sistem olduğunu söyledi.

13-19 Ekim Ahilik Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Başkan Öztürk, bu haftada ülkemizin üretiminin, ticaretinin, sanayisinin yoğun bir şekilde konuşulması gerektiğini ifade ederek, "Biz geçmişimizin bize yön vermesi gerektiğini düşünüyoruz. Tabi bununla birlikte değerlerimizi günümüz koşullarına adapte etmek ve hatta geleceğimize vizyon verecek bir altyapıya kavuşturmakta bizim asli görevlerimizden olmalıdır. Temel prensiplerini elini açık tut, sofranı açık tut, kapını açık tut, gözünü bağlı tut, beline sahip ol, diline sahip ol şeklinde belirleyen bu sistem, aslında günümüz kargaşasında insanlık için çok önemli bir çıkar yoldur. Bu ilkeler bize değerlerimizin evrenselliğini göstermektedir ki bu açıdan da anlamlıdır diye düşünüyorum" dedi.

Dünyada bir kriz yaşandığını ve bunun ülkemizi de etkileyeceğini ifade eden Öztürk, "Elbette kurumlarımız sıkıntı yaşayacaktır. Bunun için yapılması gerekenler vardır. Paylaşımcı olmak bunların en önemlilerinden birisidir. İş adamlarımız, bu sıkıntılı dönemde işçilerinin işlerine son vermemelidir. Para kazandıkları dönemde o insanlarla birlikte olduklarını unutmamalı ve bu sıkıntılı dönem, her şeyden çalışanlarını korumak ve gözetmek yani Ahilik ilkesi ile çözülmelidir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 19:00:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?