7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

MÜSİAD'dan teknik üniversite isteği

MÜSİAD'DAN KONYA'YA TEKNİK ÜNİVERSİTE İSTEĞİ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, Konya'ya kurulacak yeni üniversitenin yanında teknik bir üniversite kurulmasının Konya sanayisini daha ileri seviyelere çıkaracağını ifade ederek, Konya sanayisinin önemli sıkıntılarından bir tanesinin de teknik eleman açığı olduğunu söyledi.

MÜSİAD Konya Şubesi olarak Konya'da yıllardan beri talep edilen ikinci bir devlet üniversitesinin kurulması kararından dolayı çok memnun olduklarını belirten Korkmaz, "Bu kararın çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Eğitimli insan gücünün önem kazandığı günümüzde Konya'da bir devlet üniversitesi olan Selçuk Üniversitesi ve vakıf üniversiteleri olan KTO-Karatay Üniversitesi ve Mevlana Üniversitesi'nden sonra ikinci bir devlet üniversitesi olan Konya Üniversitesi'nin kurulacak olması önemli bir

gelişmedir. Bu karar, Konya ilinin önümüzdeki yıllarda adından söz ettiren önemli bir bilim, ticaret ve sanayi kenti olması yolunda atılan önemli adımlardan biridir. Yeni açılacak olan üniversite ekonomik yapıyı olduğu kadar sosyal ve kültürel yapıyı da olumlu etkileyecektir" dedi.

"KONYA'NIN TEKNİK ELEMAN İHTİYACININ KARŞILANMASI İÇİN TEKNİK BİR ÜNİVERSİTE ŞART"

Sanayinin hızla geliştiği Konya'da teknik eleman ihtiyacının karşılanabilmesi için MÜSİAD'ın geçmişten beri dile getirilen teknik üniversitenin de kurulmasını talep ettiklerine dikkat çeken Başkan Aslan Korkmaz, "Bugün Konya sanayisinin önemli problemlerinden biri nitelikli eleman eksiğidir. İşsizliğin arttığı kriz dönemlerinde bile Konya sanayisi nitelikli eleman açığı yaşamıştır. Rekabetin gün geçtikçe arttığı günümüzde nitelikli eleman açığı çeken firmaların rekabet gücü düşmektedir. Kaliteli mal ve hizmet üretimi için kalifiyeli eleman şarttır" şeklinde konuştu.

Üniversite-sanayi arasındaki işbirliğine de değinen Aslan Korkmaz, "Teknik bir üniversite ile yıllardır dile getirilen üniversite-sanayi işbirliğinin sağlanması daha kolay olacaktır. Bilim ve teknoloji alanında üniversite-sanayi işbirliğini en üst düzeye çıkaracak, sanayicilerimize dünyada rekabet edebilme gücünü sağlayacak teknik bir üniversite Konya için önem arz etmektedir. Hızın ve bilginin ön plana çıktığı günümüzde, baş döndüren teknolojik gelişmelere ayak uydurabilecek nitelikte eleman

yetiştirilmesi gerekmektedir. Konyalı iş adamları ellerinde bulunan teknik donanımlara sahip cihazları kullanabilecek nitelikte eleman aramaktadır. Konya'nın sanayi ve ticaret potansiyeli göz önüne alındığında, Konya'nın teknik üniversite ihtiyacı her geçen gün artmaktadır. Sanayi kenti olan Konya'nın teknik eleman ihtiyacının karşılanması için teknik bir üniversite şarttır. Konya'ya kurulacak olan ikinci devlet üniversitesinin yanında ayrıca bir teknik üniversitenin de en kısa zamanda açılmasını beklemekteyiz'' diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2010 Cuma 17:09:04
Güncelleme :16 Temmuz 2010 Cuma 17:44:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?