4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Muskalı dolandırıcılığa 5 ay hapis

Konya'da el falına bakarak, muska verip çocukları olmayan ailelerin duygularıyla oynayarak dolandırıcılık yapmaya teşebbüs ettiği iddia edilen sabıkalı 4 sağına 5'er ay hapis ve 1000'er YTL para cezası verildi. 

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dolandırıcılığa teşebbüs davasına tutuklu sanık Bahriye E. ve avukatı Mehmet Kart katılırken, tutuksuz sanıklar Fatma Y., Cuma B. ve Orhan E. katılmadı. Duruşmada savcı, esasa ilişkin mütalaasını verdi. Sanıkların çocuk sahibi olmayan kadınları, "çocuk sahibi yapacağız" diyerek, el falına bakıp, muska kullanarak, para ve altınlarını dolandırmaya teşebbüs ettiklerinin belirlendiğini ifade ederek, sanıkların Türk Ceza Kanunu'nun 158/1 maddesi a bendine göre (dini inanç ve duyguların istismar edilmesi durumunda 2 yıldan 7 yıla kadar) cezalandırılmasını talep etti. Sanıkların avukatı Mehmet Kart ise, tutuklu ve tutuksuz sanık olan her iki müvekkilinin suçu işlemedikleri gerekçesiyle beraatını isterken, ceza verilmesi durumunda iyi hallerin uygulanmasını ve tahliye edilmelerini istedi. 

Son sözü sorulan tutuklu sanık Bahriye E. ise, "Kocam da başka suçtan cezaevinde yatıyor. Çocuklarım zor durumda kaldı, beni tahliye edin" şeklinde cevap verdi. Mahkeme heyeti, sanıkları suçlu bulunduğunu belirterek TCK'nın 158/1 maddesi gereğince 2 yıl hapis cezası verdiklerini, lehe olan maddeleri uygulayarak cezalarını 5'er ay 1000'er YTL'ye indirdiklerini açıkladı. 

Olay, 9 Aralık 2006 tarihinde meydana gelmiş, müşteki Emine K'nın evine gelen Bahriye E. ile Fatma Y., el falına bakıp, çocuğun olacak diyerek, muska verip dolandırmak istemişti. Bunun üzerine Emine K. polise müracaat etmiş, hırsızlık ve dolandırıcılıktan çok sayıda sabıkası bulunan her iki şüpheliyle birlikte gözcülük yaptıkları iddia edilen Cuma Bayram ile Mustafa Ergin'i yakalatmıştı. Yakalanan şüphelilerden sahte kimlik kullandığı anlaşılan Bahriye Ergin'in makatında, başka bir kişinin evinden çaldığı bin 500 YTL değerinde 3 adet bilezik çıkmıştı.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2007 Perşembe 15:12:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?