6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Mustafa Koç öğrencilerle buluştu

MUSTAFA KOÇ, KONYA'DA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Türk sanayisinin ülkede yüzde 11 oranında işsizlik olmasına rağmen kalifiye eleman bulma zorluğu çektiğini söyledi.

Koç Topluluğu'nun bayileriyle bir araya geldiği, 'Anadolu Buluşmaları' toplantısı kapsamında Konya'da bulunan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç ve Koç Holding CEO'su Dr. Bülent Bulgurlu, "Meslek Lisesi Memleket Meselesi" projesine katılarak Otokoç'ta eğitim alan öğrencilerle bir araya geldi.

Burslu olarak mesleki eğitim alan öğrencilerle sohbet eden Mustafa V. Koç, "Meslek Lisesi Memleket Meselesi" projesinden üniversite öğrencilerinin de yararlanması için yoğun talep geldiğini belirtti. Koç, projenin okyanusta bir damla olduğunu, örnek teşkil ederek başka grupların da aynı şekilde bu tür projelere katılımını sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi.

Bu proje kapsamında lise seviyesindeki öğrencilere burs verdiklerini kaydeden Koç, "Yapmış olduğumuz araştırmalarda meslek lisesi öğrencilerinin üniversite mezunlarından daha kolay iş bulduğu ortaya çıkıyor. Türk sanayisi bugün yüzde 11 işsizlik varken kalifiye eleman bulma zorluğu çekiliyor. O bakımdan burada öğrencilerin aldığı eğitim fevkalade önemli. Bu projeyi biz daha çok meslek lisesi seviyesinde devam ettireceğiz. Üniversite için de talep var ancak bunu daha ileride değerlendireceğiz" dedi.

Öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Koç, öğrencilik yıllarında en büyük hayalinin böyle bir grubun başına geçmek olduğunu ve bu hayalinin de gerçekleştiğini ifade etti. Koç, iş yoğunluğu nedeniyle kendine vakit ayırmakta zorlandığını, elde edilen başarının beraberindeki ekiple sağlandığını anlattı. Bir öğrencinin, "Ben liseyi ve üniversiteyi en iyi şekilde bitireceğime söz veriyorum, siz de bana iş vereceğinize söz veriyor musunuz?" şeklindeki sorusu üzerine Mustafa V. Koç gülerek, "Sen liseyi, üniversiteyi bitir, askerliğini de yap ondan sonra seni bir yerde başlatırız" diye cevap verdi.

Öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Mustafa Koç, Koç Holding'in 4 yıl önce başlattığı "Ülkem İçin" projesinde Mevlana Kültür Merkezi'nde ilköğretim öğrencilere verilen çevre eğitimine katıldı. Törende teşekkür konuşması yapan Mustafa Koç'a bir öğrencinin yaptığı resim hediye edilirken, Karatay Milli Eğitim Müdürü Ali Ergun da plaket verdi.

MUSTAFA KOÇ, KONYA'DA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
MUSTAFA KOÇ, KONYA'DA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
MUSTAFA KOÇ, KONYA'DA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2009 Salı 13:53:03
Güncelleme :20 Ekim 2009 Salı 16:51:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?