4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Müteahhite vergi sorulunca öldü!

Konya'da bir müteahhit, çağrıldığı Konya Vergi Dairesi Başkanlığı'nda, vergi denetmenlerinin odasında beyanda bulunurken, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. 

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Konya'da müteahhitlik yapan 56 yaşındaki İsmail Ertan, Konya Vergi Dairesi Başkanlığı'nda görevli vergi denetmenleri tarafından, kayıt incelemesi için çağrıldı. 

Şirketinin muhasebesini tutan muhasebeci Ahmet Yılmaz ile akşam saatlerinde vergi dairesinin 7. katında bulunan vergi denetmenlerinin odasına gelen İsmail Ertan, denetmenlere beyanda bulunduğu sırada geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Olay yerine gelen nöbetçi savcının kontrolünün ardından Ertan'ın cenazesi sedyeye alınarak, bina önünde bekleyen ambulansa bindirildi ve Konya Numune Hastanesi'nin morguna götürüldü. Olayın hemen ardından, vergi denetmenlerinin odalarının bulunduğu 7. katta olayın nasıl gerçekleştiğini AA muhabirine anlatan Ahmet Yılmaz, kendisinin beyanda bulunma sırasında odada olduğunu belirterek, şunları kaydetti: 

''Saat 15.30-16.00 saatlerinde vergi dairesinden (bir konu hakkında görüşeceğiz) diye bizi çağırdılar. Buraya geldik, birkaç soru sordular. İsmail bey, denetmenin karşısında oturuyordu, bir an sanki uyuyormuş gibi horlamaya benzer bir ses gelmeye başladı. Önce uyuyor sandık, ardından doktor çağırdık. Kalbine masaj yaptım ancak çağırdığımız ilkyardım ekipleri gelinceye kadar hayatını kaybetti.'' 

Olayın, odaya girmelerinden 5-6 dakika sonra gerçekleştiğini anlatan Yılmaz, ''Şirketin adı ve yaptığı görevle ilgili soruları yanıtlıyorduk. Hakkımızda inceleme yapılıp yapılmayacağını sorduk. Öncelikle şirketin görev alanının değiştirmesiyle ilgilendiklerini, genel bir defter incelemesi yapılıp yapılmayacağını bayramdan sonra bize bildireceklerini söylediler. Onun aşırı şekilde heyecanlanacağı bir durum yoktu. Ancak defterleri çok iyi şekilde tutulan mükelleflerimiz bile, vergi denetmenlerinin bulunduğu 7. kattan çağrıldığında bile ister istemez heyecanlanır'' dedi. 

Yaşamını yitiren İsmail Ertan'ın bugün oruçlu olduğu ve 8-10 yıl önce by-pass ameliyatı geçirdiği öğrenildi. 

Olayı duyarak binaya gelen Konya Muhasebeciler Odası Başkanı Ahmet İçyer, Ertan'ın öldüğü odanın önünde bekleyen Konya Vergi Dairesi Başkanı Harun Kaynak'a, (''Biz size denetimlerinizi bayram öncesi yapmayın, bayramdan sonraya bırakın dememiş miydik'') diyerek tepki gösterdi. 

Kaynak ise İçyer'i, ''Burada merhumun yakınları var, ortam uygun değil. Bu, daha sonra konuşulacak bir konu'' diyerek yatıştırmaya çalıştı.
(MAT-KUB-İN)
aa
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2006 Cuma 21:18:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Soner SAKIZLI IP: 85.105.219.xxx Tarih : 7.01.2007 18:08:20
Sayın Kent haber yetkilileri konya için yaptığınız başarılı çalışmalar için size teşekkür ediyorum fakat " Müteahhite vergi sorulunca öldü! başlıklı haberiniz beni yakından ilgilendiriyor çünkü Hayatını kaybeden İsmail ERTAN Çok yakın tanıdığım bir insan dı ve ailesi bu haberleri internettende takip etti ve bu başlık karşısında üzüldüler Sayın İsmail ERTAN verigiden ve sorumluluklarını sonuna kadar yerine getiren bir insandı bu başlıktan dolayı üzüntü duydum Daha Başarılı Yayınlar!