6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Mutemet cinayetine müebbet hapis

Konya'dan kaçırdıkları mutemedi gasp edip öldürdükten sonra aracı yakıp, cesedi de gömen cinayet zanlısı 3 kişiye müebbet hapis cezası verildi.

Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen mutemet cinayeti davasına tutuklu sanıklar Nevzat Telek (34), Hakan Akkaş (29), Bekir Gözel (25) ve taraf avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti savcıdan esasa ilişkin savunmasını istedi. Savcı üç sanığın da planlayarak gasp amaçlı cinayeti işledikleri gerekçesiyle kasten adam öldürme suçundan TCK'nın 82. maddesi gereğince ağırlaştırılmış müebbet, adam kaçırma ve gasp suçlarından da ayrı ayrı cezalandırılmasını talep etti.

Sanık avukatları müvekkilleri hakkında iyi hallerin uygulanmasını talep ederken, müşteki avukatı da savcının mütalaasına katıldıklarını söyledi. Mahkeme heyeti, üç sanığa da ayrı ayrı 36 yıl müebbet hapis cezası, adam kaçırma, gasp, ruhsatsız silah bulundurma suçlarından 19'ar yıl 9'ar ay hapis cezası verdi. Buna göre 3 sanık toplam 167 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırılmış oldu.

Olay, 6 Ağustos 2007 tarihinde meydana gelmiş, Mehmet Koçak (41) iş yerinden 55 bin TL nakit para ve 35 bin TL'lik çekle çıkarak bankaya giderken kaçırılmıştı. Aracı yakılmış bir şekilde merkez Meram ilçesi Kavak köyü yakınlarında bulunan Koçak'ın cesedi ise Akisse beldesinde gömülü olarak ortaya çıkartılmıştı. Cinayet zanlıları ise cinayet büro dedektiflerinin başarılı çalışması sonucu yakalanmıştı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 17:32:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?