6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Mutlu haber diyalizdeyken geldi

Konya'da dün hayatını kaybeden amatör ressam Fatma Kahveci'nin böbreği ile sağlık memuru Mustafa Aladağ sağlığına kavuştu.

4 yıl sonra diyaliz makinesinden kurtulan Aladağ, kendisine böbrek bulunduğu haberini diyalize bağlıyken öğrendi.

Dün Konya Numune Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen 45 yaşındaki Fatma Kahveci'nin ailesinin organlarını bağışlaması sonucu operasyon yapıldı.

Operasyonda alınan böbreklerden biri Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi. Böbrek nakli bekleyen hastalar içerisinde en uyumlu olan kişinin evli 2 çocuk babası sağlık memuru Mustafa Aladağ (30) olduğu belirlendi. Bunun üzerine Kocaeli Devlet Hastanesi'nde çalışan Aladağ'a uygun böbrek bulunduğu haberi diyalizde bağlı olduğu sırada verildi.

Aladağ, ilk uçakla Konya'ya geldi. Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'nde Prof. Dr. Şakir Tavlı ve Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu tarafından böbrek nakli 2 saat süren ameliyatla gerçekleştirildi. Operasyonun ardından Aladağ sağlıklı bir şekilde uyandı.

"ÇİFTE MUTLULUK YAŞIYORUM"

Ameliyattan 5 saat sonra gülerek kameraların karşısına çıkan Mustafa Aladağ, "4 yıldır diyaliz hastasıydım, haftada 3 gün diyalize bağlanıyordum. Dün akşam diyalize bağlıyken uyumlu böbrek bulunduğu haberi geldi, çok sevindim. Uçak zamanında kalkınca ameliyata yetiştim. 1 ay sonra ikinci bebeğim dünyaya gelecek. Şu anda çifte mutluluk yaşıyorum. 2003 yılında geçirdiğim trafik kazasında 2 parmağımı kaybettim, 1,5 yıl sonra ise diyaliz hastası oldum ama bugün tekrar sağlığıma kavuştum. Ameliyattan çıkalı 5 saat olmuş ve çok sağlıklıyım. En çok bir bardak su içmek istiyorum. Şu anda bir yudum su içtim, tedavim tamamlanınca istediğim kadar su içeceğim. Bir kardeşimizin böbreğini bana taktılar, ben de böbreklerim hariç tüm organlarımı bağışlıyorum. Organ bekleyenlerin durumunu benim gibiler anlar" dedi.

Anne Raziye Aladağ ise, Mustafa'nın en büyük oğlu olduğunu ve hastalığına çok üzüldüğünü belirterek, şimdi mutlu olduğunu anlatılmayacak duygular yaşadığını söyledi.

İki saat süren operasyonu gerçekleştiren Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu da, "Hastamız 30 yaşında ve 4 yıldır böbrek yetmezliği çekiyordu. Konya Numune Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın böbreğini Mustafa'ya naklettik. Yaklaşık 2 saat süren bir operasyon oldu. Ameliyatın üzerinden 5 saat geçti ve hastamız çok iyi durumda. Konya, Türkiye genelinde organ naklinin en fazla olduğu şehrimiz. Bunda Konya Numune Hastanesi'ndeki doktorlarımızın payı da büyük. Bir organ bir can olduğunu unutmayalım" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 16:14:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan uğurluabacı IP: 78.161.146.xxx Tarih : 18.01.2009 00:36:35

dünyada dedikoduyu sevmeyen dedikodu yapmayan dost canlısı kendi içinde bir sır dünyasıydı. Vakti geldi hastalığı mana oldu. O ÇOK İYİ Bİ İNSANDI ALLAH RAHMET EYLESİN.KALANLARADA SABIRLAR DİLİYORUM. ABLA NUR İÇİNDE YAT.