7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Mutluluğa dönen göz yaşları

Konya'da 3 gün önce kayıp olan 3 yaşındaki küçük kız, 50 ekiple 150 polisin aramaları sonucu esrarengiz bir şekilde elleri ve yüzü toprak içinde ortaya çıktı.

Gözyaşları içerisinde kızını bekleyen anne, çocuğuna kavuşuncu bu kez mutluluktan ağladı.

Konya'nın merkez Karatay ilçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi Acil Sokak'ta oturan Yasemin ve Vedat Gülyavuz çiftinin 3 yaşındaki kızları Sebahat geçtiğimiz salı günü sokakta oynarken aniden kayboldu. Gülyavuz çifti, durumu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet ve Kayıp Şahıslar Büro Amirliği'ne bildirerek yardım istedi. Asayiş Ekipler, Cinayet Büro ve Karatay İlçe Emniyet ekiplerinden 50 ekip ve 150 polis memuruna küçük kızın fotoğrafı dağıtalarak arama yapıldı. Olayın 3. gününde de aramalara devam eden ekipler, evin çevresinde de sürekli çalışmalar yaptı. Bugün saat 12.00 sıralarında polis ekipleri inşaatlar çevresinde araştırmasını yaparken, küçük kız elleri, yüzü ve üzeri toprak içerisinde aniden sokakta belirdi. Polis, küçük kızı alarak Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne getirerek sağlık kontrolünden geçirdi. Küçük çocuğun ilk tetkiklerde sağlık durumunda bir sorun olmadığı öğrenildi.

GÖZYAŞLARI MUTLULUĞA DÖNÜŞTÜ

3 yaşındaki Sebahat'ın kaybolmasının ardından elinden çocuğunun fotoğrafını düşürmeye anne Yasemin, "Eltimin çocuklarıyla oynarken aniden kayboldu. Bir daha haber alamadık. Çok üzülüyorum, kızımın bulunmasını istiyorum" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı. Bir süre sonra polis küçük kızı bulduğunu anneye haber verdi. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelen anne Yasemin, kızını görünce sevinçten ağladı. Anne Yasemin Gülyavuz, "Polislere, herkese teşekkür ediyorum. Çocuğum bulundu çok mutluyum" şeklinde konuştu.

ÇOCUK KAÇIRILMIŞ OLMA İHTİMALI ARAŞTIRILIYOR

150 kişilik polis ekibinin günlerdir süren araştırmasında aynı bölgede defalarca arama çalışması yaptığı öğrenildi. Bugün aynı bölgede yine araştırmasını yapan polis, küçük çocuğu inşaatın kenarında bulunca, araştırmasını iyice derinleştirdi. Polis, çocuğun kaçırılmış olabileceği, yapılan araştırmalardan korkan kişi veya kişilerin çocuğu yakın bir bölgede terk etmiş olma ihtimali üzerinde duruyor. Bu nedenle küçük çocuğun psikolog eşliğinde dinleneceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2008 Perşembe 16:42:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?