6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

'MYO Sempozyumu" başladı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Kadınhanı Faik İçil Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen "1.Uluslararası 5. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu" başladı. 3 gün sürecek sempozyuma yurt içi ve yurt dışından 170 akademisyen katılıyor.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyumun açılışına Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Vali Yardımcısı Yusuf Özdemir, yerli ve yabancı akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Sempozyumda konuşan SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, göreve geldikleri 2003 yılından bugüne değişen ve değiştiren üniversite sloganıyla hizmet ettiklerini belirterek, "Bu üniversitenin bir vizyonu olmalıydı. Klasik bir üniversite anlayışından çıkmalıydık. Önce huzur ve hoşgörü olmalıydı. Yasalar çerçevesinde herkes düşüncesini özgürce söylemeliydi. Akademik özgürlüklere önem verdik. Bu düşünceyle yola çıktık ve değiştirdik üniversitemizi. Kol kola, el ele verdik ve başarılı bir üniversite oluşturduk. Farklı düşüncedeki insanlar ortak paydada buluştu. Bu üniversite ve şehir için çalışmaya başladılar. Hedefimiz buydu. Bu hedefe de ulaştık. Saygı duyarsan saygı görürsün anlayışla hareket ettik" dedi.

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay ise, YÖK olarak yüksekokullar ile ilgili yeni düzenlemeler yapacaklarını ifade ederek, "Bunun için yasal mevzuat değişikliğine gidiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı onayıyla faaliyete geçireceğimiz birçok projemiz var. 2 yıllık bölümlerin yarısının okulda, yarısının da işyerlerinde ve atölyelerde olması için çalışma başlattık. Bu okullarımızda görevli öğretim elemanlarının bir an önce harekete geçmesi gerekiyor. Çünkü 2010 yılından sonra piyasa ve işyerlerinde uygulamalı alanda eğitim imkanı bulamayan yüksekokullarına öğrenci alınmayacak. Öngördüğümüz düzenlemelerin bir başka boyutu ise işyerindeki kazalara karşı öğrencileri üniversiteler koruyacak. Bu işyerlerinde meydana gelen kazalardan doğan masrafları üniversite kendisi karşılayacak” şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 17:02:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?