6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

'Namağlupluk baskıyı artırıyor'

BANK ASYA 1. LİG

Konyaspor, kendi evinde ağırladığı Mersin İdman Yurdu'nu 2-0 yenerek namağlup liderliğini sürdürdü.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Serhat Güler, takım olarak oynadıkları oyunla mağlubiyeti hak etmediklerini belirterek, "Pozisyon üreten, pozisyona giren takım bizdik. Ancak top bizi sevmiyor. Son 3 haftadır gol bulamadık. İlk devreyi iyi bir tempoda sürdürdük. İkinci yarıya moralimiz yüksek çıkmak istedik ancak ilk dakikalarda yediğimiz gol moralimizi bozdu. Ancak her şeye rağmen 90 dakika boyunca oyundan düşmeden oynamayan çalıştık" dedi.

Mersin İdman Yurdu kalecisi Kerem ise oynadıkları oyunun kötü gözükmese de sonuç olarak kaybettiklerini ifade ederek, "Oyunun kopma anları vardı. İki net pozisyonu gole çeviremedik. Kötü gidiyoruz. İlerleyen haftalarda bu kötü gidişe dur demek istiyoruz. Bunu da Kartal maçıyla başlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Konyaspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara, bu maçı mutlaka almaları gerektiğini bildiklerini ve bu psikolojiyle sahaya çıktıklarını belirterek, "Merisn İdman Yurdu, ligdeki en iyi takımlardan bir tanesi. Ancak biz oyunun hemen başında golü bulduk. Golden sonra iki net pozisyon daha bulduk ama gole çeviremedik. Rakibin pas yollarını kapamak için değişiklik yaptık. Güzel ve zevkli bir maç oldu. Lig daha da zorlaşıyor. Bu kentin bu takıma sahip çıkması gerek. 9 haftada 6 galibiyet ve 3 beraberlik. Konyaspor tarihinde namaglupluk var mı bilmiyorum. Ancak bu üzerimizdeki baskıyı artırıyor" dedi.

Konyaspor kaptanı Zafer Demir ise takımda iyi bir birlik ve beraberliğin oluştuğunu ifade ederek, "Lider başladığımız bir maçı lider bitirdik. Ancak bu üzerimizdeki baskıyı artıracak. 9 haftadır namağlup gidiyoruz. İnşallah her hafta daha iyi bir oyun sergileyip şampiyon olarak ligi tamamlayacağız" şeklinde konuştu.

BANK ASYA 1. LİG
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2009 Cumartesi 22:05:05
Güncelleme :18 Ekim 2009 Pazar 11:09:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?