6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Namazı bırakıp yangına koştular

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Kuşluca köyünde anız yangının büyümesi üzerine teravih namazını yarıda bırakarak söndürme çalışmalarına katılan köylüler, evlerini yanmaktan kurtardı.

Edinilen bilgiye göre, akşam saat 21.30 sıralarında bölgedeki arazilerde bulunan anızların yakılarak ateşe verilmesi sonucu başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle Kuşluca köyü yakınlarına kadar ulaştı. Alevlerin köyü tehdit etmesi üzerine, köylüler teravih namazını yarıda bırakarak söndürme çalışmalarına başladı.

Köylüler alevlerin köye sıçramaması için traktörlerle çevirme çalışmaları yaparken, Beyşehir, Hüyük ve Kıreli Belediyeleri'nden sevk edilen itfaiye araçları yangına müdahalede bulundu. Uzun süren uğraşların ardından kontrol altına alınabilen alevler, köy girişindeki mezarlık bölgesini tamamen kül etti.

Köy muhtarı Eşref Yılmaz, yaptığı açıklamada, "Yakılan anızlar nedeniyle köyümüz az kalsın yanıyordu. Teravih namazı sırasında yangını haber aldık. Zamanında müdahale etmemiş olsaydık bu yangını söndürmemiz mümkün olmayacaktı. Yangın sonucu mezarlık bölgemiz ve içerisinde bulunan çok sayıda ağaç yanarak kül oldu" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 11:02:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?