6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Namus cinayeti davası tekrar başladı

Konya'da namusunu korumak için evlerine giren eski çobanlarını öldüren katil zanlısı Zeynep Ertürk'e cinayetten verilen 1 yıl 4 ay hapis cezası Yargıtay tarafından bozuldu.

Mahkeme heyeti genç kızın cezasını belirlemek için 1 yıllık telefon kayıtlarını isterken, sanık avukatının bir erkek hakimin, kadının namusuna leke geleceği zaman ne yapacağını anlamasının güç olduğunu savunarak istediği kadın psikiyatri uzmanının dinlenmesi talebine de olumla karar verdi. Kadın psikiyatri uzmanının tanık olarak dinlenmesinin ardından tekrar karar verilecek.

Daha önce, mahkemede 10 saniyede doldur boşalt yaptırılıp, 3 kez tetik düşürttürülen cinayet sanığı genç kız, kendisini kaçırmaya teşebbüs eden eski çobanlarını öldürdüğü ve ikinci kez şarjörü doldurduğu için 1 yıl 4 ay, ruhsatsız tabancadan dolayı ise 10 ay hapis cezasına mahkum olmuştu. Yargıtay tarafından maktulün silahını kılıfından ve belinden çıkarmadığını, bunun yanı sıra telefonda sanıkla 26 kez görüştüğü için verilen cezayı az bularak bozdu.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar görülen namus cinayeti davasına tutuklu sanık Zeynep Ertürk, sanık ile müşteki yakınları ve taraf avukatları katıldı. Müşteki avukatı, bozulmaya uyulmasını isterken, sanık avukatı Hasip Şenalp itirazını dile getirdi. Sanık Avukatı Şenalp, genç bir kızın kendi namusunu korumak için silahını çektiğini ve cinayeti işlediğini belirterek, "Bir kadının namusuna leke gelme durumu ortaya çıktığında ruh halinin ve korkularını anlamak zordur. Bunu bir erkek hakim anlayamaz, hiçbir erkek anlayamaz. Bu nedenle bu durumun açıklığa kavuşturmak için bir kadın psikiyatrinin dinlenmesini istiyorum. Yargıtay bozma ilanında maktulün tabancasını belinden kılıfıyla çıkarmadığı belirtilmektedir. Tanık ifadelerinin tamamında ve olay yerinde maktulün tabancasının elinde olduğu belirlenmiştir. Silahı elinde görünce siyah kılıfı fark etmeden o anki psikolojiyle nasıl karar verir düşünün. Öte yandan, 26 kez telefon görüşmesi deniyor, insan birlikte olduğu birini öldürmez, görüşme sebebi de sürekli maktulün rahatsız etmesinden kaynaklanıyor. Mahkeme heyeti bir birlikteliğin olduğunu düşünüyorsa 1 yıllık telefon kayıtları istenip incelenmesini talep ediyoruz" dedi.

Diğer duruşmalarda verdiği tüm ifadeleri tekrarladığını belirten zanlı Zeynep Ertürk ise "Benim hiçbir şekilde ilişkim olmadı. En az 6 veya 1 yıllık telefon kayıtlarım istenilsin o zaman her şey ortaya çıkar" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, sanığın üzerine kayıtlı olan telefonun 1 yıllık kaydının istenmesine ve sanık avukatının istediği olay anında sanığın ruhsal durumunun belirlenmesi için bilirkişi istenilmesinin reddine, ancak müdafi avukatının duruşmaya psikiyatri uzmanı tanık getirterek dinlenmesine karar verdi. Zeynep Ertürk'ün tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Olay, 28 Ekim 2006 tarihinde merkez Karatay ilçesi Bab-ı Aksaray Mahallesi Cevizaltı Caddesi Ertürk Apartmanı'nda meydana gelmiş, 2 kardeşiyle oturan Zeynep Ertürk, kendisini elinde tabancayla zorla kaçırmaya çalışan ve kendisini taciz eden eski çobanları Mustafa Çakır'ı belindeki tabancayı çıkartıp 6 el ateş ederek öldürmüştü. Bir önceki mahkemede ise Zeynep Ertürk'ün kullandığı silah duruşma salonuna getirilmiş ve sanığa doldur boşalt yaptırılmıştı. Sanık Ertürk, 10 saniyede doldur boşalt yapıp, 3 kez
tetik düşürmüş ve şarjöre mermi doldurmuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2008 Perşembe 12:01:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?