6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Nasreddin Hoca Şenliği başladı

50. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği, geleneksel olarak tellalların Akşehir sokaklarında davul çalarak vatandaşları şenliğe daveti ile başladı.

Akşehir cadde ve sokaklarında davul çalarak dolaşan tellallar şenliğin başladığını vatandaşlara duyurdu. Akşehir Kaymakamı Kenan Çiftçi'yi makamında ziyaret eden tellallar, Kaymakam Çiftçi'den de bahşiş istedi.

Kaymakam Kenan Çiftçi eline tokmağı alarak bir süre davul çaldı. Kaymakamlık ziyaretinin ardından Akşehir Belediyesi'ne gelen tellallar burada Akşehir Belediye Başkanı Op. Dr. Mustafa Baloğlu'nu da makamında ziyaret etti.

Başkan Baloğlu davulculara bahşiş vererek, eline tokmağı alarak bir süre davul çaldı. Baloğlu "50. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliğimiz hayırlı uğurlu olsun. Nasreddin Hocamızın ve Akşehirimizin tanıtımında tahmin ediyorum ki her zaman olduğu gibi bu şenliğimizin de büyük etkisi olacaktır. Emeği geçen herkese şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

50. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği'nde bugün sabah saat 09.00'da İstanbul Haydarpaşa Tren Garı'ndan hareket eden 'Gülmece Treni' saat 19.00'da Akşehir Garı'nda karşılanacak. Trenle birlikte pek çok sanatçı, gazeteci, yazar, karikatürist, ressam ve aydın şenliğe katılmak üzere Akşehir'e geliyor.

Şenliğin yarın yapılacak açılış törenine ise Devlet Bakanı Faruk Çelik'in de katılması bekleniyor. Yarın saat 14.00'te Nasreddin Hoca Türbesi'nden Temsili Nasreddin Hoca şenliğe davet edilecek. Saat 14.30'da Akşehir Gölü'nün kaynağı olan Akşehir Deresi'ne yoğurt mayalanacak. Ayrıca bu yıl Nasreddin Hoca tarafından küresel ekonomik krize dikkat çekebilmek amacıyla dereye para mayalanacak.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 16:54:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?