7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Nasreddin Hoca yola çıktı

NASREDDİN HOCA EŞEĞİNE TERS BİNEREK YOLA ÇIKTI

İstanbul'da düzenlenecek turizm ve seyahat fuarına katılacak temsili Nasreddin Hoca, eşeğine ters binerek yola çıktı.

İstanbul'da bu yıl 11-14 Şubat tarihleri arasında 14'ncüsü düzenlenecek Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda, Konya'nın Akşehir ilçesi de açılan stantla tanıtılacak.

Tarihi ve turistik mekanların görsellerinin yer alacağı fuarda, Akşehir ilçesi ile bütünleşen Nasreddin Hoca'da bulunacak. Eşeği ile birlikte temsili Nasreddin Hoca olarak fuarda görev yapacak Akşehir Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Kadir Öztaş, akademik kimliğinin yanı sıra Nasreddin Hoca gibi büyük bir kişiliği temsil etmenin kendisi için gurur verici olduğunu söyledi.

Öztaş, "Onun ruhaniyetine, temsil ettiği ilkelere uygun olarak hocamızı temsil edebilirsek bahtiyar olacağım. Nasreddin Hoca, 13. Yüzyıldan günümüze ulaşan Türk halk kültürünün çok önemli bir değeridir. İstanbul'un Avrupa Kültür Başkenti olduğu bir yılda dünyanın ortası Akşehir'den giderek tüm İstanbul'u, tüm Türkiye'yi ve dünyayı Akşehir'e davet etmekten onur duyacağım. Tüm dünyadaki torunlarımı Akşehir'e bekliyorum" dedi.

Düzenlenen ortak basın toplantısının ardından temsili Nasreddin Hoca, eşeğine ters binerek yola çıktı. Su dökülerek uğurlanan temsili Nasreddin Hoca el sallayarak ilçeden ayrıldı.

NASREDDİN HOCA EŞEĞİNE TERS BİNEREK YOLA ÇIKTI
NASREDDİN HOCA EŞEĞİNE TERS BİNEREK YOLA ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 12:59:04
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 13:04:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?