6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Nasrettin Hoca Şenliği başladı

Bu yıl 49.'su düzenlenen Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği, geleneksel dellalın protokolü ve vatandaşları şenliğe davet etmesiyle başladı.

Geleneksel kıyafetleri ve davulları ile birlikte ilk olarak Akşehir Belediyesi'ne gelen dellallar, Akşehir Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu'nu makamında ziyaret ederek şenliğe davet etti. Başkan Baloğlu, dellallara bahşiş verdi ardından davulcunun elinden tokmağı alarak dellalların şenlik davetine katkıda bulundu.

Belediyenin ardından Akşehir'in cadde ve sokaklarında davulları ile vatandaşları şenliğe davet etmeye devam eden dellalların son durağı, Akşehir Hükümet Konağı oldu. Kaymakam Kenan Çiftçi'yi de makamında ziyaret eden dellallar, Çiftçi'den bahşiş aldı. Kaymakam Çiftçi de tokmakla davula vurarak dellalların çağrısına destek verdi.

49. Uluslararası Nasreddin Hoca Şenliği, 5 Temmuz 2008 Cumartesi günü Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal Toptan'ın da katılmasının beklendiği açılış programıyla resmen başlayacak. 10 Temmuz tarihine kadar sürecek şenlik boyunca çeşitli panel konferans, konser, sergi ve tiyatro gösterileri sunulacak.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 15:24:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?