6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Necmettin Erbakan Konya'da

Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan, Saadet Partisi (SP) Konya İl Teşkilatı tarafından düzenlenen geleneksel iftar programına katıldı. 

Dedeman Oteli'ndeki büyük salonda partililerin de katıldığı iftar yemeğinin ardından SP Konya İl Başkanı Veli Tolu, Genel Başkan Yardımcıları T. Rıza Güneri, Numan Kurtulmuş, Mustafa Özkafa'nın selamlama konuşmalarının ardından kürsüye gelen SP Genel Başkanı Recai Kutan, Ortadoğu ve Kafkasya'nın kan gölü haline geldiğini söyledi. Bu durumda birlik ve beraberliğin önemli olduğunu kaydeden Kutan, Türkiye'de son iki haftada yaşanan olaylar nedeniyle ülkenin gerçek meselelerinin unutulduğunu söyledi. 

54. Hükümetin Başbakanı Necmettin Erbakan ise 'Mücahit Erbakan' sloganları eşliğinde yaptığı konuşmada, ırkçı emperyalist düzenin dünyaya hakim olduğunu belirtti. Irak petrollerinde menfaati olduğunu savunup bu ülkeyi işgal edenleri terbiye edilmemiş 'Su Aygırı' olarak adlandıran Erbakan, "Bu çektiğimiz acılar doğum sancısıdır. Yeniden beklenen medeniyet İslamiyet'in ışığı altında kurulacaktır. Yeni bir dönem başlıyor. Bu dönem Konya'dan başlıyor, Milli Görüşle başlıyor. Konya'daki bu doğuş, bu kalkınış bütün insanlığı kurtaracaktır. Biz ilk defa başlayıp en zirveye çıkmadık. 1969 da bir kişi olarak yola çıktık" dedi. 

Program daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 05:07:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?