7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Nefes kesen kovalamaca

KONYA'DA NEFES KESEN KOVALAMACA

Konya'da belediye otobüsü şoförü ve bir yolcuyu darp edip kaza yaptıktan sonra kaçmaya çalışan minibüs sürücüsü, bir saatlik kovalamacanın ardından çıkmaz sokağa girince yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, saat 20.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Rauf Denktaş Caddesi'nde bir belediye otobüs şoförünü ve bir yolcuyu darp ettikten sonra sırasıyla yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazasına karışan 42 AKY 67 plakalı minibüs, çok sayıda ihbar üzerine polis tarafından takibe alındı. Şehir merkezinde polis tarafından fark edilen minibüs, 'dur' ihtarına uymayınca kovalamaca başladı. Kent merkezinde trafik ışıklarını hiçe sayarak kaçmaya başlayan minibüs, bir süre sonra izini

kaybettirmeyi başardı. Daha sonra kent merkezinde tekrar ortaya çıkan minibüsü yakalamak için ikinci kez kovalamaca başladı. Kent merkezindeki kavşakları tutan polis ekipleri, barikatları da aşan minibüsü durdurmaya çalışırken tehlikeli anlar yaşadı. Merkez Meram ilçesi Yeni Meram Yolu üzerini trafiğe kapatan polis memurlarından biri, minibüsün hızla kendisine doğru gelmesiyle ezilme tehlikesi atlattı. Barikatı aştıktan sonra kaçışını sürdüren minibüs, gece saat 24.00 sıralarında Kurtuluş Mahallesi'nde

çıkmaz sokak olan Gümüşbilezik Sokağı'na girince durduruldu. Minibüsün şoförü Volkan Ç. (25) polis tarafından biber gazı sıkılarak etkisiz hale getirildi. Minibüste bulunan 2 kişi ise, evlerin bahçelerinden atlayarak kayıplara karıştı. Elleri kelepçelenen sürücü polis aracına bindirilirken, polis kaçan 2 şüpheliyi bulmak için evlerin bahçelerinde arama yaptı ancak şüphelileri bulamadı.

Aşırı alkollü olduğu belirtilen Volkan Ç. ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülürken, içinden içki şişelerinin çıktığı minibüs otoparka çekildi. Polis, kaçan 2i şüpheli yakalamak için çalışma başlattı.

KONYA'DA NEFES KESEN KOVALAMACA
KONYA'DA NEFES KESEN KOVALAMACA
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2010 Çarşamba 12:32:01
Güncelleme :27 Ekim 2010 Çarşamba 22:10:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?