6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Nüfus cüzdanında hırıstiyan şoku!


Konya'da alay edildiği için mahkeme kararıyla kendi ismini değiştiren baba, nüfus cüzdanını değiştirdiği 4 aylık oğlunun kimliğinde dininin Hristiyan yazıldığını görünce büyük şaşkınlık yaşadı.

Konya'da merkez Meram ilçesinde elektrik teknisyeni olarak çalışan Abuzer Padır, dalga geçilmesi nedeniyle Abuzer ismini değiştirmek için 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açtı ve kazandı. Dava sonrası baba Abuzer adını Ferhat olarak değiştirdi.

İsim değişikliğini nedeniyle bebeğinin de nüfus cüzdanını değiştirmek için Meram İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne gitti. Nüfus cüzdanlarını değiştirip eve gelen baba Ferhat Padır, çocuğunun kimliğini dolaba kaldırdı. Geçtiğimiz günlerde nüfus cüzdanı lazım olunca çıkaran baba Ferhat Padır, 4 aylık oğlu Berat Salih'in dini bölümüne İslam yerine Hristiyan yazıldığını görünce şaşkına döndü.

İki çocuk babası Abuzer Padır, 3 Aralık 2008 tarihinde dünyaya gelen çocuğunun 18 Aralık 2008 tarihinde nüfus cüzdanını değiştirdiğini belirterek, "Lazım olmadığı için dolaba kaldırmıştım. Geçtiğimiz günlerde lazım oldu çıkardım. O zaman nüfus müdürlüğünde oğlum Berat Salih'in nüfus cüzdanının 'Dini' bölümüne İslam yazılması gerekirken Hristiyan yazıldığını fark ettim" dedi.

Nüfus Müdürlüğü yetkilileri ise, baba Ferhat Padır'ın kendilerine dilekçe ile müracaat etmesi halinde yanlışlığın hemen düzeltilebileceğini ifade ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 12:50:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?