6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

O şimdi başkan

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bir belde belediyesinde otobüs şoförü olarak görev yaparken, Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) belediye başkanlığına aday olup kazanan Hasan Sayın mazbatasını alarak yeni görevine başladı.

Beyşehir'e bağlı Akçabelen Belediyesi'nde iş makineleri operatörlüğünün yanı sıra bir dönem de makam şoförlüğü yapan, son yıllarda ise belediye otobüs şoförü olarak ilçe merkezine yolcu taşıyan Hasan Sayın, 2009 yerel seçimlerinde gelen teklifler üzerine aday oldu.

1988 yılında belediyeye işçi olarak girdikten sonra 1992 yılında memur olan 45 yaşındaki Sayın, belediye başkanı adayı olması nedeniyle 2008 yılında bu görevini istifa ederek bıraktı. 29 Mart'ta yapılan seçimde üç adayla yarışan Sayın, 622 seçmenin oy kullandığı beldede en yakın rakibinden 292 oy fazla alarak belediye başkanlığını kazandı. 442 oyla belediye başkanı seçilen evli ve 3 çocuk babası Sayın, bugün diğer belde belediye başkanları ile birlikte geldiği Beyşehir Adliyesi'nde İlçe Seçim Kurulu Başkanı'nın elinden mazbatayı teslim alarak resmen göreve başladı.

Otobüs şoförü iken belediye başkanlığı koltuğuna oturan Sayın, son 5 yıldır sürekli kullandığı otobüsün direksiyonuna son kez basın mensuplarının talebi üzerine yeniden geçti. 21 yıldır şoför olarak hizmet verdiği belediyede bundan böyle belediye başkanı olarak görev yapacak olan Sayın, kullandığı otobüsünün önünde yaptığı açıklamada, belediyecilikten geldiği için belediyenin ve beldesinin tüm sorunlarını yakından bildiğini ve bu sorunları çözmek için gayret göstereceğini söyledi.

Sayın, acil durumlar olmadığı sürece makam şoförü kullanmayı düşünmediğini, makam aracını kendisinin kullanacağını belirterek, "Böylece personel yönünden de tasarruf etmiş olacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 14:06:47
Güncelleme :2 Nisan 2009 Perşembe 14:07:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?